Pàgines

divendres, 17 de desembre del 2010

UN NADAL + SOSTENIBLE

Les festes de Nadal a la nostra societat, són unes de les dates més assenyalades del calendari, uns dies de solidaritat, d'alegria i de celebració amb els amics i la família. Hi ha algunes situacions que ens poden fer oblidar el respecte pel nostre medi ambient.
Tot seguit us presentem llistat de suggeriments i consells per aconseguir-ho:

1.- No feu servir molsa per als pessebres, la molsa ofereix protecció al sòl del bosc i li confereix humitat. Feu servir sorra, fulles, serradures, escorça trinxada, o materials reciclables com paper o drap.

2.- Adquiriu arbres de Nadal de vivers i plantacions controlats i quan acaben les festes porteu el arbre a la deixalleria, en faran compost, però una opció més recomanable és l'arbre de plàstic que el podem reutilitzar tots els anys.


3.- Compreu la quantitat justa de menjar, elaboreu les llistes dels queviures i comensals amb anterioritat. Eviteu les vaixelles de plàstic d'un sol ús, l'alternativa més clara és la vaixella classica, vidre o de plàstic reutilitzable.



4.- Consumiu productes frescos i de producció local, i no productes envasats o congelats de procedència llunyana. D'aquesta manera reduireu la despesa energètica associada al transport i de passada, contribuireu a reforçar l'economia local. Seleccioneu aliments a granel o els que tinguen el mínim d'embolcalls.

5.- Recicleu el paper i el cartró dels embolcalls dels regals, per fabricar un paquet de 100 folis es necessiten aproximadament un arbre de 2 metres d'alt, 4700 wats/hora d'energia i uns 50 litres d'aigua, a més a més la fabricació de paper nou comporta una taxa superior de contaminació de l'aigua i de l'atmosfera.

6.- Recicleu el vidre de les botelles, per cada 1000 quilograms de vidre vell que s'utilitza per a fabricar vidre nou ens estalviem més d'una tona de recursos naturals, sorra, sosa i pedra calcària, que són els components del vidre. L'energia que estalviem és l'equivalent a uns 130 quilograms de petroli. El vidre vell es fom més fàcilment.

7.- Confeccioneu guarniments nadalencs amb materials reciclats per això emprem la imaginació per exemple utilitzar els Cd inservibles per a penjar-los a l'arbre.
8.- Feu regals no materials com entrades al cinema, museus, concert de rock o música clàssica no generen residus.



9.- Fomenteu les joguines fortuïtes i autoconstruïdes desperten la imaginació. Tingueu en compte els materials de les joguines eviteu tots aquells fets amb PVC i opteu per joguines fetes amb materials naturals i renovables i recordeu que no és bo que els xiquets reben totes les joguines que demanen a fi que s'acostumen a controlar els seus hàbits de consum.

10.- Estalvieu energia, adeqüeu la calefacció a les necessitats reals, substituïu les bombetes clàssiques per les de baix consum, utilitzeu piles recarregables en les joguines i els aparells electrònics, i en els supòsit que feu adquisició d'algún electrodomèstic que siguen d'alta eficiència energètica A (color verd).
Desitgem un bon Nadal també al medi ambient.

dijous, 16 de desembre del 2010

HI HAVIA UNA VEGADA EN BETLEM...

Els alumnes d’Educació Infantil 5 anys han estat duent a cap al llarg de tot el trimestre un taller d’expressió corporal, motivació cap a la lectura, als contes... que ha portat a la representació, el dimarts 14 de desembre, d’un teatre de Nadal.
D’aquesta manera, totes les setmanes, amb la col·laboració d’altres companys i companyes de l’escola s’ha anat captant l’atenció i l’interés dels xiquets i les xiquetes. Així, una vegada escollida l’obra, elaborats els diàlegs i repartits els papers, els xiquets i xiquets han assajat amb molt d’esforç. Sense protagonistes estel·lars i tots amb la mateixa rellevància s’han barrejat els personatges tradicionals (Josep, Maria, els pastors, els àngels, les estrelles, els reis, els patges...) amb personatges vinguts dels més variats contes (sabateres, llauradores, forneres, taxistes, mestres, tortugues, girafes, cambrers, i també la caputxeta, el llop el flautista d’Hamelin, els ratolins, el gat amb botes... )
A més, també s’ha implicat els pares i les mares, fins i tot els iaios i iaies, per tal de confeccionar les disfresses, decorats i resta d’atrezzo. Sense l’ajuda de tots ells no hauria estat possible portar endavant aquesta entranyable obra.
Des d’ací volem agrair a tots i totes la vostra participació i a la vegada desitjar-vos BONES FESTES!!

Ací teniu algunes imatges per recordar.




dilluns, 13 de desembre del 2010

BALL CAVALLETS del CEIP MARTÍNEZ VALLS

Espectacular cavalcada d'aquests cavellets plens de màgia i de joia. Per tots els racons del recorregut, es pugue gaudir de notes i sons, espasses i escuts, passes i reverències... Senyores i senyors pas als cavallets d'Ontinyent!
BALL CAVALLETS

diumenge, 12 de desembre del 2010

COMPARTIM IL·LUSIONS…

Ulls que brillen, somriures tímids i rialles sinceres, el cor bategant amb força, aplaudiments i més aplaudiments…l’aula de teatre del CEIP Martínez Valls com a escenari, els nostres estimats cabets i gegants com a protagonistes, el cicle d’infantil com a públic i tot gràcies a l’esforç, treball i il·lusió de les mares de la comissió de festes del CEIP Bonavista que ens han deleïtat una vesprada amb l’espectacle EL MAL DE LA GEGANTA

“El mal de la geganta” és tracta d’un conte de Rafa Sanchis i Júlia Sanchis publicat l’any 1998 coincidint amb el segon aplec de gegants i cabets que es va celebrar a Ontinyent, per a aquest quart aplec el CEIP Bonavista, i en concret, un grup de mares decidiren confeccionar unes titelles reproduïnt totes les figures de gegants i cabets d’Ontinyent i representar aquesta llegenda. Confeccionaren també el vestuari, s’encarregaren de posar música i veu a l’espectacle. Així que després de diverses representacions en diferents associacions i escoles, vam tenir el privilegi de poder veure representada en la nostra escola l’obra de teatre.
Gràcies a aquest grup de mares per haver-nos donat l’oportunitat de compartir projectes i il.lusions.


Gràcies per seduir al xiquets i xiquetes del Cicle d’Infantil amb les vostres titelles i fer ressorgir als no tant xiquets tota la màgia que envolta aquests personatges que formen part de la cultura pròpia del nostre poble.

divendres, 10 de desembre del 2010

PREMI SAMBORI CARLA


Divendres
Vespra de la festa del bou i cabets. Últims segons d’una setmana intensa i bonica, però esgotadora. Al despatx truquen a la porta i entra ella, amb la seua rialleta encisadora davall el nas i amb eixa il·lusió tan gran, les seues ganes d’aprendre, el seu amor per l’escola. Ens ensenya el fruït d’aquesta estima que Carla té per aprendre…. A Carla Rodríguez Soler, alumna de 4t. B, la Fundació Sambori li ha publicat el conte que va guanyar en la convocatòria dels Premis Sambori l’any 2008.

Carla ens ensenya el llibre, contenta i il·lusionada. Marxa a casa, i ens deixa tota aquesta il·lusió impregnada als mestres.

Enhorabona Carla!! Continua complint somnis com aquest, que et deixen el cor ple de somriures i a aquells que t’estimem també.

Mara, la seua mestra d’ Infantil.



“EL PARDALET CONTENT”. Per Carla Rodríguez Soler.


Hi havia una volta un pardalet que tenia poques plomes i havia caigut del niu.
Una xiqueta que tenia els cabells castanys i els ulls de color marró i que li deien Carla anava passejant pel bosc i es va trobar amb el pardalet. Aleshores se’l va emportar a casa i li va preguntar a la mare:

- Me’l puc quedar?

La mare li va dir que se’l podia quedar i Carla es va posar molt contenta.

Carla era estudiant de música i tocava el violí. Quan la xiqueta assajava, el pardalet era més amic perquè li agradava molt la música de Carla.
Quan el pardalet es va fer major, Carla amb molta tristesa, el va haver de soltar, però cada vegada que tocava el violí el pardalet acudia a l’habitació de Carla a escoltar la música tan bonica que eixia del seu violí.

Conte contat, conte acabat.

dijous, 2 de desembre del 2010

ELCEIP MARTÍNEZ VALLS I LA COLLA DE CAMPANERS FARAN POSSIBLE QUE ELS CAVALLETS D’ONTINYENT CAVALQUEN PELS NOSTRES CARRERS



La recuperació i el manteniment de les tradicions d’un poble passen pel compromís dels seus ciudatans i en la ferma voluntat d’aquests en voler que així siga.

Des del CEIP Martínez Valls d’Ontinyent, hem vist la necessitat d’implicar-se en la tasca de recuperació d’aquelles senyes d’identitat que ens defineixen com a poble, amb els seus costums i tradicions, i especialment, en aquelles actes o celebracions que necessiten la seua consolidació.

A la llarga tradició en el centre de celebrar aquestes dates amb del Ball dels Cabets i la festa del bou, ara conjuntament amb la Colla de Campaners d’Ontinyent s’ha iniciat la divulgació del Ball dels Cavallets en el Tercer Cicle de Primària. Aquesta activitat ha esta possible per l’assessorament de Cèlia i de Reme Nàcher, aquesta última mestra de música del centre. Durant aquest primer trimestre de curs l’alumnat ha rebut informació d’aquest ball així com també l’han aprés en les seues passes més essencials.

Amb aquesta iniciativa per part del CEIP Martínez Valls i la Colla de Campaners d’Ontinyent es vol donar continuïtat al Ball dels Cavallets, i des d’ara animar a pares i mares, a professorat i a l’alumnat del centre a la potenciació d’aquest ball per tal que pervisquen les nostres tradicions i la nostra cultura.


diumenge, 28 de novembre del 2010

CINEMA A L'ESCOLA

Alumnes a l'entrada del cinema
El dijous 25 de novembre, tot el nostre centre participà en l'activitat Cinema a l'escola, activitat realitzada per la Coordiandora de la Vall d'Albaida per la defensa i ús del valencià i de l'entitat Escola Valenciana i la col·laboració del Cine-Club Utiye d'Ontinyent. Menys l'alumnat de 3 anys, tots anarem al Centre Comercial El Teler, on estan localitzats les sales de cinema Yelmo. Durant uns minuts les fileres de l'alumnat ocuparen les voreres dels carrers de Sant Josep, donant una gran nota de color i alegria. Els més de 400 alumnes de la nostra escola gaudirem de la projecció de la pel·lícula "TOY STORY 3"

dijous, 25 de novembre del 2010

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE



25 DE NOVEMBRE

L’obra inesperada (amb Loles Miquel “Abril”)


Té l’art corrent per les venes per complet m’ha enganyat
Una caixa de sorpreses, qui podria esperar?
Al principi amb flors feia brillar el dia
Plena d’emoció per tanta poesia
I jo era llum en cada racó
Una jove ballarina que menejava el món
Un futur encisador el que m’esperava
Sense un clau on poder seure’s, no m’importava
Ens alimentava la nostra passió
Uns llavis candents buscant la fusió.
Ja està bé, ja estic fart d’aquesta funció
La mà marcada en la cara ha fet caure el teló
S’ha llevat la màscara que li cobria el rostre,
Ha passat de ser aquell enamorat home a representar l’obra d’aquest
Maltractador
No hi ha nit sense actuació
Faça de princesa o bruixa el final es d’acció.
No trobe el camí per on escapar
Una altra pallissa m’apagarà
L’amenaça ha sigut clara, si crides callaràs.
Arriscant tot el què em podia jugar!
Torne a tenir esperança em torne a il•lusionar.
Amb la força va aconseguir certes coses,
Actuar entre reixes a un món sense portes
I perdre tota l’estima que li vaig donar.
Jo escriuré el diàleg d’aquesta funció
La història del dia a dia, plena de tant d’amor!
On la solució per calmar un mal dia
Siga rebre la dolça carícia de qui lluita cada dia per vore’t
Feliç
Sense diàleg no hi ha funció.

andreu valor


en les nostres mans
cantaautor contestà

dimecres, 24 de novembre del 2010

7a Edició Cinema a l'Escola


El Cinema a l'Escola arriba cada tardor a les sales de cinema de moltes poblacions valencianes per oferir als infants i joves les novetats cinematogràfiques del moment amb el segell de versió valenciana.
Amb el Cinema a l'Escola es demostra que Harry Potter, Ratatouille o Wall-E també parlen en la nostra llengua i pretén incentivar la normalitat de la programació en versió valenciana a les sales de cinema del nostre territori.
Cada pel·lícula ve acompanyada d'una fitxa didàctica que permet treballar-la posteriorment a l'aula i fomentar així el coneixement de diferents aspectes del llenguatge cinematogràfic entre els i les escolars.
Aquesta iniciativa és possible gràcies a la col·laboració d'ajuntaments valencians que veuen en el Cinema a l'Escola una oportunitat de normalitzar la nostra llengua en un àmbit tan important al segle XXI com és el sector de l'audiovisual i el cinema.


Des de la Coordinadora de la Vall d'Albaida per la defensa i ús del valencià ens han convidat a participar en aquesta nova edició.
El CEIP Martínez Valls anirà al cinema el dijous 25 de novembre, l'alumnat des de 4 anys fins tota la primària gaudirà de a pel·lícula "TOY STORY 3". Aquesta activitat consta també d'una guia didàctica per poder treballar els continguts a l'aula.





dimarts, 16 de novembre del 2010

5é Aplec Gegants i Cabets

La nostra escola el 31 d’octubre va participar al 5é Aplec de Gegants i Cabets d’Ontinyent. Els xiquets i xiquetes de sisé van desfilar amb els nostres cabets de sempre, el ratolinet Peris (confeccionat per a l’ocasió al curset de l’Associació per mares i mestres), el bou ( realitzat per Alícia González per a la festa del Bou al centre) i la Quarantameula (gegant nou fet per a l’aplec per les mares: Alícia González, Ana Torràs i Núria Pastor).

Què ve la Quarantameula…. !!!!!!!!


D’aquesta es diu que és un ésser fantàstic, de representació variada. Conten que anava per les teulades i quan localitzava una presa, llançava una pedra o teula contra la pared de la casa. D’aquesta manera, els adults es distreien i la Quarantameula entrava en casa per la finestra i s’enduia els xiquets i les xiquetes.
Alguns estudiosos l’han qualificada d’ésser monstruós, però també és cert que aquesta figura, a cada comarca ha pogut adoptar diverses representacions. Adopta forma de gat, d’ací el seu nom, de gata maula, i el nom de quaranta, en referència a totes les vegades que poden aparéixer les forces del mal. També pot representar-se en forma de caragol.


Volem agrair a les artistes i a les famílies l’ajuda, suport i recolzament que han realitzat per portar endavant aquesta festa que tant hem gaudit. Moltes gràcies!!!!!


Emocions, sentiments…

Què bé! Vaig pensar quan em van dir que anava a fer de ratolí Peris en el 5é Aplec de Gegants i Cabets. Però tot es va fastidiar, quan pocs dies abans ja estava malalta a casa.
Ja m’ho imagine: els cabets de totes les escoles desfil•lant pel carrer, la dolçaina i el tabal tocant les cançons del ball, els cabets de veritat desfilant…
M’haguera agradat no estar malalta però…bo! Encara que vaig recuperar l’ànima, quan el meu cosí Mario m’ho va contar tot.
Veure els Cabets m’haguera encantat: el Rei, Popeie, Ros, Negre, Gros, Barret Verd, Tricorni i Dues cares. També els gegants reis cristians, els moros i el jueus, perquè haguera sentit molta alegria.

Maria Montés 6é

El dia de l’Aplec dels Gegants i Cabets, m’ho vaig passar molt bé. Primer, es vam reunir a la porta de la glorieta, i després d’una estona vam començar.
Jo portava el gegant de la meua escola “La Quarantameula”, junt a quatre amics més. Durant el recorregut, anàvem rellevant-se’l. A mi se’n va fer llarg, perquè es vam aturar massa vegades.
Quan vam acabar a l’Ajuntament, ens van donar un quadre de fang amb cabets dibuixats, per penjar-lo a l’escola. Ens vam esperar allí per portar els cabets a l’escola, però al final no ho vam fer. Eixe dia m’ho vaig passar genial!

Esther Revert 6é

El primer any de l’Aplec de Gegants i Cabets va ser el 1994. Jo realment el primer que vaig veure va ser fa cinc anys amb els meus cosins i el meus oncles, i em va agradar molt. La experiència que vaig tindre, sobretot, era que desfilaven gegants i cabets de molts pobles. Em va impresionar molt veure gegants de tres metres d’alçada. Enguany, encara que he gaudit més perquè he eixit amb els meus amics acompanyant a la Quarantameula i fent un recorregut pel carrer Major, repartint papers on s’explicava que era. Després del trajecte, ens vam anar a fer una foto amb el director de l’escola i alguns mestres.

Mario Casanova 6é

El 31 d’octubre pel matí en el poble d’Ontinyent es va celebrar el cinqué Aplec de Gegants i Cabets. Entre molta gent, xirimiters i percusionistes destacaven uns gegants i uns cabets. Després d’estar tots reunits a la plaça de la Concepció, va començar la gran desfilada.
Els primers que van eixir anaven disfressats de xiquets gegants en un tricicles també gegants i es comportaven com xicotets: tirant petards, globus, fent com si xafaren a la gent…eixos em van agradar moltíssim. La gent sols feia que aplaudir.
Darrere d’aquests van començar a desfilar tots els col•legis, com comprendreu els que més em van cridar l’atenció estaven portats pels meus companys/es que eren els cabets i gegant del meu col•legi: Martínez Valls.
També em van cridar l’atenció uns amb el cap molt xicotets, molt alts i prims. I també van eixir molts més. Eixa va ser per a mi la millor desfilada.
Al final del recorregut vam anar tots a la plaça de l’Ajuntament per a fer un ball d’acomiadament fins al proper aplec.

Rafa Cabanes 6é

dimecres, 10 de novembre del 2010

LA CLAU QUE OBRI TOTS ELS PANYS



La nostra escola ha participat en la festa dels 25 anys de Trobades d’escoles en valencià el 9 d’octubre. Es va celebrar al pavelló 8 de la fira de mostres de València per la pluja. Vam col·laborar amb un taller i un llibre confeccionat per tot l’alumnat del centre, que podeu veure una còpia exposada a l’entrada de l’escola. El vam depositar dins l’obra “La clau que obri tots els panys” realitzada per l’escultor Manuel Boix per a l’ocasió.
Segons Diego Gómez, president d’Escola Valenciana, “el monument pendrà vida a la Festa de la Llengua, quan cada centre deposite en l’escultura el seu llibre de valors-claus relacionats amb la nostra llengua, perquè ells/es són el nostre futur, xiquets/es i joves que creuen que la nostra llengua és un tret d’identitat que cal estimar i normalitzar”.
El destí d’aquest monument serà la nova Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat d’Alacant.
Volem agrair des des l’escola i la comissió organitzadora la participació i el suport que ens han donat les famílies.

dijous, 4 de novembre del 2010

EL CEIP MARTINEZ VALLS D’ONTINYENT I EURO-TOQUES CELEBREN EL DIA 4 DE NOVEMBRE , DIA DEL GUST



Un altre any, el CEIP MARTÍNEZ VALLS d’Ontinyent conjuntament amb EURO-TOQUES i el Restaurant el Riberet de Bocairent han commemorat el 4 de novembre Dia del Gust.
L’alumnat de 4t de Primària ha ocupat el menjador on el cuiner Salvador Hernandez ha impartit una xerrada sobre “tots els aliments tots els sabors”. No hi ha aliments bons ni roïns, hem de menjar sempre variat, sense abusar d’allò que més ens agrada. Un menjar ha de procurar ser agradable i nutritiu per tal d’estimular l’apetit i fer-nos sentir millor.
D’aquesta manera EURO-TOQUES, associació internacional de cuineres i cuineres d’Europa, s’uneix per donar a conèixer els aliment de la seua terra i les millors preparacions culinàries amb ells. Amb aquesta classe especial impartida pel xef Salvador Hernández, l’alumnat del CEIP Martínez Valls, ha conegut l’existència d’una gran quantitat d’aliments de gran qualitat del nostre territori, especialment l’oli d’oliva i el sucre.

dijous, 7 d’octubre del 2010



Les previsions meteorològiques anuncien pluja per al 9 d’octubre i l’organització ha decidit passar la FESTA PEL VALENCIÀ a cobert. L’acte se celebrarà a LA FIRA DE MOSTRES DE VALÈNCIA (Carrer Senda del Polvorí amb l'Avinguda de les Fires, ValènciaFòrum Nord, Pavelló 8) i es respectaran els horaris d’eixida dels autobusos i la programació prevista de dia. El dipòsit dels “Llibres de les claus” a l’escultura que ha creat Manuel Boix, les actuacions a l’escenari, els Tallers infantils i la Fira d’Entitats es desenvoluparan amb normalitat.

El concert especial d’Obrint Pas, quedarà ajornat per a la pròxima primavera.

Si teniu cap dubte ens podeu telefonar al 96 347 27 83

Us esperem a totes i a tots el 9 d’octubre a la FESTA PEL VALENCIÀ.


PROGRAMACIÓ DEFINITIVA FESTA PEL VALENCIÀ

De 10:00 a 17:00 hores

Monument commemoratiu: LA CLAU QUE OBRI TOTS ELS PANYS
Durant tot el matí, els xiquets, xiquetes, pares, mares i docents de cada centre educatiu que haja participat en la realització del "Llibre de la clau" aniran dipositant-lo en l'escultura “La clau que obri tots els panys”, creada per l’artista Manuel boix.

Actuacions a l’escenari
Durant tot el matí se succeiran diferents actuacions de grups de xiquets i xiquetes vinculats a centres educatius o a associacions comarcals presentats per Pep Castellano, Cantó Nieto, Iolanda Muñoz i Enric Esteve. Podreu veure la Coral del Micalet, que estrenarà el poemari de Marc Granell, el Grup Trobada, Àlvar Carpi, Paco Muñoz amb una coral de 250 alumnes de Torrent, Marcel el Marcià i moltes més actuacions musicals i sorpreses d'escoles valencianes d'arreu de les comarques.

Tallers infantils
Centres educatius participants a les Trobades 2010, duran a la Festa pel Valencià els tallers que han preparat a la seua Trobada comarcal. Així mateix, també muntaran tallers per als xiquets i xiquetes associacions culturals i universitats.

Fira d'Entitats
Entitats civiques i culturals, així com el món editorial., tindran un espai per a informar sobre les seues activitats.

Dinar

EN UN DIA EM VA CANVIAR LA VIDA



Un dia jo, Carmen, vaig plantar un pi a la vora d'una muntanya per a que creixera. Aquest pi me'l van donar al col·legi Martínez Valls, quan jo era menuda i anava a infantil. El vaig plantar en la caseta dels meus oncles. Tots els dies quan anava a dormir i a passar el dia a la caseta dels meus oncles anava a veure el meu pi.

A partir d'aquell dia que em va plantar la xiqueta, vaig créixer com Carmen va desitjar. Vaig fer molts amics i en van créixer les arrels, tots els dies ella venia a veure'm i jo em posava molt content perquè jo sabia que la xiqueta em volia molt.
Carmen en va posar un cercle de pedres de colors al voltant del tronc. El seu oncle venia de vegades a llevar-e les brossetes que tenia al voltant.
La meua il·lusió va ser que uns pardalets tots els dies venien a visitar-me i van decidir fer el niu en la meua copa. Jo em vaig posar molt content i també els hi donaria agulletes de les meues branques per fer el niu dels pardalets.
El terrible dia va vindre, quan vaig veure unes coses roges i grogues, eren flames!!!
Jo veia quan els animalets corrien per fugir, però com jo no podia menejar-me'n en vaig posar trist. Perquè jo sabia que eixe dia anava acabar-se tot el que havia passat. Tots els meus amics pinets, carrasquetes jo veia com es cremaven i donava molta llàstima les coses que havien passat entre nosaltres. Els pardalets que tenia jo en la meua copa els hi vaig dir que se n'anaren en els pardalets que havien nascut, però que no es preocuparen que no anava a passar-me res perquè l'oncle de Carmen llevava les brossetes i no anava a cremar-me.
El foc cada vegada anava arrimant-se més i vaig veure un grup de persones en rames, un d'ells era l'oncle de Carmen, hi havia demanat ajuda i van estar lluitant perquè el foc no acabara en mi ni en els meus amics. Em vaig donar compte en la sort que hi havia tingut, però de totes les maneres dóna molta llàstima veure que tot al meu voltant està de color negre.
Espere que a partir d'ara vinga gent per plantar pins i carrasques al voltant i que tornen els animalets que se'n van anar. Els pardalets van tornar a la meua copa. I Carmen venia a visitar-me i a arreglar-me les branques que tenia un poc cremades. Però m'alegre que no m'haja passat res!
CARMEN HUERTA GISBERT 5è A

BLANCANEUS


Això era una vegada una preciosa princesa anomenada Blancaneus. Hi havia un xef de molt bona qualitat per a cuinar tot el que ell volia. Sí, però, el xef era maltractat i volia matar a Blancaneus.
Ella va conèixer a 7 dimoniets. El xef va contractar un home i li va dir:
- Porta'm els renyons i els budells de Blancaneus i també una cerveseta.
L'home va buscar a Blancaneus i no la trobava. De sobte, va vore a uns 7 dimoniets molt coneguts. L'home va dir:
-Yeehh!! vosaltres heu vist a Blancaneus?
I els dimoniets van dir:
- No. Un poc més de respecte.
L'home va tornar a parlar i va dir
- Senyor xef no l'encontre.
Doncs el xef es va vestir de... Michel Jackson!!
Ell tenia un aparell que podia vore on estava sa casa. Doncs va anar a casa de Blancaneus va tocar el timbre i va dir:
-Hola guapa, vols una paelleta?
I Blancaneus va contestar:
-Ai que bo. D'acord!!!
I el xef imitant a Michel Jackson va dir :
- Adéu, nena.
Blancaneus estava dinant i es va desmaiar i tots pensaven que apareixeria un princep amb cavall i ... Va aparèixer Shrek damunt d'un ase.
Shrek li va donar un bes i es va despertar. Aleshores Blancaneus es va casar en Shrek i van anar a viure a la âcienagaâ.
I conte contat, conte acabat qui s'alce té el cul foradat!!!
ALBERTO GALIANA REVERT 5è A

dimecres, 8 de setembre del 2010

BENVINGUDA AL CURS 2010-2011

A l’atenció de les mares i pares:

L’Equip Educatiu del CEIP Martínez Valls d’Ontinyent vol donar-vos la benvinguda al nou curs escolar 2010-2011, esperant la vostra col·laboració i participació durant aquest procés d’aprenentatge i ensenyament dels vostres fills i filles.

És important, però, que guardem una sèrie de normes i regles per tal de millorar la convivència. Qualsevol dubte o problema podeu comentar-ho amb els tutors o tutores dels vostres fills, la informació i la comunicació és molt important.

L’Equip Directiu del centre també està al vostre servei per qualsevol necessitat referent a l’educació dels vostres fills i filles.

HORARI ESCOLAR


SETEMBRE I JUNY: de 9 a 13 hores
OCTUBRE A MAIG: MATI de 9 a 12’30 hores (nou horari)
VESPRADA de 15’30 a 17 hores (nou horari)

Per al bon funcionament del centre vos demanem la màxima puntualitat a fi de no interferir en la tasca docent.
Per a casos especials de retardament justificat (visita mèdica, revisions...) caldrà deixar registrada la incidència als fulls de consergeria. Per a cada gestió al centre, existeix un timbre que vos comunica amb la dependència a la qual acudiu (SECRETARIA, CONSERGERIA, CUINA, EDUCACIÓ INFANTIL


Vos agraïm d’antuvi la vostra col·laboració i aprofitem l’avinentesa per saludar-vos.


Ontinyent , 9 de setembre de 2010

dijous, 17 de juny del 2010

LA IMATGE DEL NOSTRE CARRER


Fins ara el nostre carrer estava orfe, orfe d'una imatge amb la què associar al nom. JOSÉ IRANZO PRESENCIA, és el personatge al qui esta dedicat el carrer on està situat el nostre col·legi. Fins ara no teníem cap rostre amb el que identificar-lo, si què coneixíem algunes dades biogràfiques on hem pogut conèixer a un desconegut polític ontinyentí que milita i dirigix diversos partits liberals, arribant a formar part i presidir diverses institucions importants a tot l'estat, fins a ser elegit diputat i senador a Madrid. Gràcies a les seues gestions, va fer possible al nostre poble l'arribada del telègraf i importants subvencions per a la construcció de la nova estació del tren i per a la reconstrucció del campanar de Santa Maria. Gràcies a la família Iranzo, a partir d'ara el nostre carrer ja té un rostre.

Si voleu descobrir i conèixer més ontinyentins il·lustres i universals, qui són i que van fer, ara teniu l'oportunitat d'acudir a l'exposició organitzada per l'associació LA NOSTRA TERRA anomenada "ELS IL·LUSTRES OBLIDATS I DESCONEGUTS D'ONTINYENT" que romandrà oberta fins al 27 de juny al Centre Cultural Caixa Ontinyent. Vos sorprendrà.

Teniu una resenya biogràfica en pdf de JOSÉ IRANZO i de MARTÍNEZ VALLS clicant damunt de les imatges de la dreta, el nom del nostre carrer i el nom del nostre col·legi. Baix del text per si teniu un poc de curiositat, deixe un vincle a les fitxes personals del Congrés i del Senat.

Fitxa del Congrés dels Diputats - Eleccions: 34. Elecciones 21.8.1881

Fitxa del Congrés dels Diputats - Eleccions: 36. Elecciones 4.4.1886

Fitxa del Senat

EDUCACIÓ VIAL



UN DIA D'EDUCACIÓ VIAL
Per a mi ha sigut una activitat molt divertida, perquè ens han ensenyat cosesnoves d'educació vial.

El primer dia va vindre Raül que ens va ensenyar coses com anar per la vorera. El segon dia va vindre el mateix policia i ens va ensenyar coses del semàfor. El tercer dia va vindre Rafa i ens va ensenyar quin tipus de carreteres i autovies hi ha. L'endemà van aprendre a anar amn bici per la ciutat. Finalment, l'últim dia vam exir al carrer a multar a la gent que incumpleia les normes, on tots el xiquets van participar.

Va ser molt divertit!

Àngel Barberà. 4t B


UNA SETMANA INOLBIDABLE
Aquesta setmanaq ha sigut inolbidable. Hem conegut als policies Raül, Rafa i Eduardo. Hem acabat el llibre de coneixement, valencià... Hem canviat les taules amb forma de U i quatre al mig. Hem ficat multes. Aquest curs puc dir que m'ho he passat bé.

David Jordà. 4t A


UN DIA AMB LA POLICIA
Aquesta setmana han vingut dos policies Raül i Rafa. Ens han ensenyat educació vial. Hui divendres hem fet grups i hem anat amb Evaristo, un policia municipal, a posar multes. Jo he ficat una multa a un cotxe que estava aparcat en doble fila. He escrit el dia, l'hora, la matrícula i la marca. Després he signat i li ho he donat. Ha sigut la meua primera multa!!

Nuria Albert 4t A


UN DIA D'EDUCACIÓ VIAL
El divendres 11 de juny tres policies van vindre a la nostra classe i ens van ensenyar moltes coses com els senyals, els semàfors i moltes coses més. També ens van dir que aniríem a ficar multes i així vam fer. El nostre grup van ficar una multa a un home que havia aparcat en doble fila i a dos per no portar cinturó de seguretat.
Va ser una experiència inolvidable i espere que l'any que ve els de quart s'ho passen igual de bé que nosaltres i que aprenguen tantes coses ho fet nosaltres.

dimecres, 26 de maig del 2010

PASSIÓ PEL BALLET




Hola sóc Cristina Valls, una alumna del gimnàs de dansa Masters. El meu grup i jo, i altres xiquetes van anar a participar a un concurs anomenat ANAPRODE. Per mi ha estat molt especial, ja que és el primer any que anem. A Altea vam guanyar un primer premi en m÷axima puntuació i felicitació del jurat. Després van anar a Tarragona allí aconseguirem un primer premi, però altres xiquetes passaren a França. La experiència ha estat molt especial pel meu grup "HADAS" i per mi, doncs hem treballat molt.

Cristina Valls, 4t

dimarts, 25 de maig del 2010

LA CAMBRA FOSCA

Els xiquets i xiquetes d’Infantil, dins del taller de fotografia “Els ulls dels Infants” hem pogut gaudir d’una experiència màgica. Xavier Mollà ens va proposar entrar dins d’una càmera fotogràfica. Una classe vam enfosquir amb teles negres i solament per un foradet xicotet vam deixar entrar la llum.
La sensació d’estar a fosques ens produïa emoció, ja que anàvem a veure poc a poc sorpresas molt boniques. Una vegada els nostres ulls anaven acostumant-se a l’absència de llum, podíem anar veient coses de fora.

Era màgia pura, com podien entrar totes aquelles imatges i nosaltres poder veure-les? Allò que més ens va emocionar va ser quan els nostres companys i companyes van eixir al pati, els veiem reflexats al sostre saludant-nos, i cap per avall. Bocabadats ens vam quedar!!!

Tant contents estàvem que vam convidar a tot el centre a veure allò que tant ens havia agradat, i clar, que la sorpresa per la resta de xiquets i xiquetes també va ser molt gran.

Gràcies Xavier Mollà per fer-nos sentir “màgia” als nostres cors.


Martí Doménech

II MOSTRA L'ART ENTRA A L'ESCOLA

ELS ULLS DELS INFANTS


L’equip directiu i l’equip d’educació infantil del CEIP Martínez Valls convida a tota la comunitat educativa a la inauguració de la mostra “ELS ULLS DELS INFANTS” on podreu observar fotos del projecte de fotografia que hem treballat al cicle d’infantil.
Seria d’allò més gratificant per l’alumnat rebre la vostra presència el proper DIJOUS 27 DE MAIG a les 17’15 hores. L’exposició es realitzarà a l’AULA DE TEATRE de l’escola i tindrem l’honor de rebre la visita de XAVIER MOLLÀ

divendres, 21 de maig del 2010

TROBADA DE JOCS PREESPORTIUS



El dia 30 d'Abril va tindre lloc les jornades de jocs preesportius per al 3r cicle de primària. Aquestes ja son el tercer any que es realitzen. Els objectius que es treballen son els mateixos que en les jornades de jocs populars, amb la peculiaritat que, en aquestos, es practiquen jocs modificats.
Les escoles participants també han estat les mateixes, donat que son els professors d'E.F. d'aquestes escoles, els que estan involucrats en la realització d' un seminari al llarg de tot el curs escolar i que tenia com a finalitat aquestos encontres d'alumnes d'E.F. de diferents escoles de la vall.
A l'alumnat li agrada molt l'experiència i demana repetir-la l'any vinient.

TROBADES EF 2010



Aquest any, s'ha dut a terme per primera vegada, la trobada de jocs pupulars.
En aquesta trobada, diferents escoles de l'Olleria, Montaverner, Castelló de Rugat i Ontinyent (Martínez Valls, Carmelo Ripoll i Rafael Juan Vidal ) es troben per practicar diferents jocs populars.
En aquesta trobada els alumnes, a més de conéixer i gaudir dels jocs practicats en una U.D en l'àrea d'E.F,desenvolupen habilitats socials. Coneixen nous companys i companyes, compartixen experiències, respecten les normes i els compnays/es i viuen una dia inoblidable.

dijous, 13 de maig del 2010

EL CONTE DE GRATACELONIA

GRATACELONIA
Aquest conte és d'un poble anomenat Gratacelonia.
El poble està contaminat i la seua alcaldessa i els regidors no volen adonar-se'n d'aquest problema que és molt greu i sols pensen en el seu benefici personal.
Però hi ha un grup de xiquets i xiquetes que volen millorar la vida en el seu poble ja què és l'únic que tenen i volen viure millor.
En aquest recorregut trobaren animals i un bruixot que els ajudarà a tornar al poble la felicitat.
Mireia Sanchis 4t A

(Aquesta obra fou representada pels alumnes de 4t A en la XIV Mostra de Teatre del CEIP Martínez Valls)

dilluns, 10 de maig del 2010

THE FROG FAMILY ON THE BIG LEAF


Els xiquets i xiquetes de 1r hem gaudit molt representant la nostra obra. Ens hem convertit durant un temps i espai en granotes i hem sentit com erem capaços d’expressar les nostres emocions i tot allò que portem dins, en anglés. Esperem us haja agradat, hajau passat una estona entretinguda i hageu estat envoltats per la nostra llacuna, on hem tingut tanta calor: Oh! It’s hot, very ,very hot!…i la nostra família ens convidava a pujar damunt de la gran fulla de nenúfar: Come here, come here! i acceptavem amb molt de gust: I’ll jump, jump, jump and sit here!. Per supost, no hem pogut resistir-nos a jugar allà damunt: What fun! Swing, swing! i tothom ja sabeu com vam acabar jeje…Stop, stop, splaaaash!!!…dins de l’aigua i cantant:

Frog family, frog family,
jump, jump on the big leaf.
Frog family, frog family,
sit, sit on the big leaf.

Gràcies per compartir amb nosaltres aquesta enriquidora experiència

Els xiquets i xiquetes de 1r

Martí Doménech

diumenge, 9 de maig del 2010

EL RECORDMAN MUNDIAL DE CÀLCUL MENTAL VISITA EL COL·LEGI

El divendres 7 de maig, l'asturià Alberto Coto Garcia, la persona més ràpida del món en càlcul mental visità el nostre centre. En dues sessions preparades per l'alumnat de 5é i 6é de primària demostrà la seua habilitats en càlcul. També realitzà una sèries de divertides qüestions que sorprengué tant a l'alumnat com al professorat. Després de una gran quantitat de trucs i endevinalles matemàtiques que mantenia al públic bocabadat, feu la presentació del seu llibre molt interessant per alumnes de primària "La aventura del cálculo, cómo calcular mejor".
Alberto Coto, asturià de 40 anys compta en l'actualitat amb 6 títols de Campió del Món de Càlcul i fins tretze vegades ha batut el record mundial, homologatal Llibre Guinnes.
Activitats com aquesta potència i estimula l'estima pel món dels números.

dimecres, 5 de maig del 2010

XIV TEATRE ESCOLAR


PRESENTACIÓ

L’ésser humà sempre ha sentit la necessitat, com a individu social que és, d’expressar i compartir, d’alguna manera, els seus sentiments, les seues emocions i inquietuds i, què millor que servir-se’n d’una manifestació cultural tan antiga i, alhora, tan actual com és el teatre, per a satisfer eixa necessitat.

Si a açò li afegim l’afició - o la temptació, almenys – que tothom ha experimentat alguna vegada, de disfressar-se, de transformar-se en altres personatges, representar històries fantàstiques o recrear mons passats o futurs…aleshores no cal parlar-ne més: queda totalment justificada la importància que la Humanitat li ha atorgat ara i sempre a aquest art.

I no sols això, sinó que la capacitat de dramatitzar les diferents situacions de la vida és una qualitat pròpia del ser humà, no més cal donar una ullada a la Història: des dels antics rituals sagrats dels primers pobladors de la Terra, passant pels grecs, creadors del teatre modern, sense deixar de banda les antigues civilitzacions d’Àsia, la Xina, el Japó, l’Índia, els inques i els asteques… fins arribar als alumnes del Martínez Valls.

O és que els nostres xiquets i xiquetes no són autèntics actors i actrius quasi des de que van començar a caminar?
Qui d’ells o d’elles no s’ha passejat casa calçat amb uns tacons o unes sabates més grans que ells i enfonsats en una roba escorcollada dels armaris dels pares?
Quants no han desmantellat la cuina de cassoles i perols, culleres i cullerots transformats en “ atrezzo” d’una improvisada obra teatral?
I què dir de l’escola? , el lloc idoni on, mitjançant la dramatització, els alumnes més extrovertits es troben “ com peix en l’aigua “ i els més tímids perden la por i descobrixen el seu ric món interior…
Durant estos dies, els i les alumnes del Martínez Valls es transformaran màgicament en granotes; despertaran a la primavera com fa una papallona; participaran d’una gran festa amb els animals del zoo; interactuaran amb el personatges d’un conte o salvaran Gratacelònia d’enfonsar-se en l’obscuritat dels gratacels. A més a més, els més majors viatjaran en el temps fins als anys de la seua infantesa, canviaran de pentinat no massa convençuts del resultat, però es posaran una manta que els farà somiar… o formaran part d’una comunitat de veïns que acaba “com el rosari de l’Aurora”, o siga, tots barallats.

I, finalment, donar-vos la notícia que estrenem Sala de Teatre!, un nou escenari, una esplèndida sonorització… un espai de fantasia, esperem, que anirà transformant-se al temps que les situacions i els personatges. Sols un prec: perdoneu les errades dels actors i actrius, posar a punt la sala, buscar temps i lloc per a assajar però també continuar la marxa diària de la classe… HA ESTAT UNA AUTÈNTICA BOGERIA! Però açò també forma part de la màgia del teatre.

Què ho passeu bé i que comence l’espectacle!

LA COMISSIÓ ORGANITZADORA

dilluns, 3 de maig del 2010

PASSWORD

ARTÍCULO DE OPINIÓN

Para mi unos de los mejores programas de television es PASSWORD. Lo hacen en la cadena cuatro y consiste en dar pistas a tu compañero de una palabra sin hacer gestos, usar la misma raiz ni decir dos palabras a la vez como pista.
Es muy educativo y tienes que pensar rapidamente, es decir con agilidad mental para conseguir más palabras (password) que tu contrincante.
Cuando lo veo me hace pensar en muchas clases de palabras: posesivos, artículos, ustantivos, pronombres... por eso cada vez se me ocurren muchas más palabras.
Yo creo que muchos niños y niñas deberian verlo. A la hora de hacer redacciones, cuentos, descripciones... se me ocuren muchas palabras a la vez gracias al programa Password y al colegio por supuesto.

REBECA ESTEVE BIOSCA-6B

dijous, 22 d’abril del 2010

JOAN OLIVARES AL CENTRE



Conèixer la Vall d'Albaida mitjançant la lectura i els seus escriptors ha portat al CEIP Martínez Valls a invitar, el dimecres 22 d'abril, a l'escriptor otosí Joan Olivares. La presència de l'escriptor ha coincidit en la proximitat del 23 d'abril, dia del llibre. L'alumnat de sisè ha estudiat l'obra i vida d'aquest escriptor vallalbaidí , especialment el llibre “El regne d'Albarissia”. Aquest llibre del qual es coautor amb Toni Espí, pertany a la col·lecció Pedalejant per les comarques valencianes, on una colla d'alumnes junt una audaç bibliotecària, un gos i una bicicleta recorren les nostres terres. En arribar a la Vall Blanca, contacten amb Casimir, també bibliotecari d'Albaida i inicien un munt d'accions super emocionats i divertides.
Els alumnes de sisè escoltaren amb gran atenció tota la intervenció de Joan Olivares, fent-li una gran quantitat de preguntes referent al seu llibre, a la seua obra i a la seua dedicació d'estudi i construcció de rellotges de sol. Tant el professorat com l'alumnat del CEIP Martínez Valls ha valorat la presència de Joan Olivares de molt positiva, tant pels seus interessants consells sobre l'escriptura com per les magnífiques i divertides històries que contà. L'estima que professa Joan Olivares per la seua llengua i per la seua comarca, la Vall d'Albaida, quedaren ben patents entre els atents oients. Hem de mencionar que aquest autor ha col·laborat en els darrers anys en el nostre centre cada vegada que se l'ha cridat i ha estat un referent per als alumnes.

dilluns, 19 d’abril del 2010

UN ESQUIROL PERDUT AL BOSC



Hi havia un esquirol perdut al bosc i volia arribar a sa casa. I l'ajudaren un par de persones, els pardalets, sa mare i tres mussols. I per fi desncansà a sa casa amb la seua germana i el seu germà.

Núria Martínez Francés, 2n A

dimecres, 31 de març del 2010

LLEGIM UN LLIBRE



L'alumnat de 6é estem llegint un llibre de l'escriptor vallalbaidí Joan Olivares i Alfonso. Joan Olivares és professor de matemàtiques de l'IES Josep Segrelles d'Albaida, i un gran espert de rellotges solars. Ambdues coses les combina amb l'escriptura. Ha guanyat molts premis literaris: Ciutat d'Alzira, Els premis Octubres, novel.la eròtica de la Vall d'Albaida... Junt a Antoni Espi, escrigué el llibre "El regne d'Albaríssia", on una colla de xiquets i xiquetes recorren la Vall d'Albaida.
El proper dia 21 d'adril Joan Olivares ens visitarà i podrem conèixer de més prop aquest interessant personatge de la nostra comarca.