Pàgines

dijous, 2 de desembre del 2010

ELCEIP MARTÍNEZ VALLS I LA COLLA DE CAMPANERS FARAN POSSIBLE QUE ELS CAVALLETS D’ONTINYENT CAVALQUEN PELS NOSTRES CARRERS



La recuperació i el manteniment de les tradicions d’un poble passen pel compromís dels seus ciudatans i en la ferma voluntat d’aquests en voler que així siga.

Des del CEIP Martínez Valls d’Ontinyent, hem vist la necessitat d’implicar-se en la tasca de recuperació d’aquelles senyes d’identitat que ens defineixen com a poble, amb els seus costums i tradicions, i especialment, en aquelles actes o celebracions que necessiten la seua consolidació.

A la llarga tradició en el centre de celebrar aquestes dates amb del Ball dels Cabets i la festa del bou, ara conjuntament amb la Colla de Campaners d’Ontinyent s’ha iniciat la divulgació del Ball dels Cavallets en el Tercer Cicle de Primària. Aquesta activitat ha esta possible per l’assessorament de Cèlia i de Reme Nàcher, aquesta última mestra de música del centre. Durant aquest primer trimestre de curs l’alumnat ha rebut informació d’aquest ball així com també l’han aprés en les seues passes més essencials.

Amb aquesta iniciativa per part del CEIP Martínez Valls i la Colla de Campaners d’Ontinyent es vol donar continuïtat al Ball dels Cavallets, i des d’ara animar a pares i mares, a professorat i a l’alumnat del centre a la potenciació d’aquest ball per tal que pervisquen les nostres tradicions i la nostra cultura.