Pàgines

dilluns, 17 de març del 2014

El cuiner Salva Hernández ens visita





En el tema de Coneixement del Medi de 6è de Primària sobre l'energia i per aprendre més, fa uns dies ens visitava el gran mestre de cassoles i perols, de foguers i fogons, aquell qui educa els paladars i els sentits més exquisits. Aquest xef de reconeguda trajectòria nacional i internacional,  tan lligat i col·laborador del nostre CEIP Martínez Valls, és Salvador Hernández.
En aquesta visita, Salva, ens ha fet una demostració de canvi de matèria mitjançant l'ús d'energia, tot aplicat a la cuina. Per aquest senzill experiment s'ha utilitzat nata, xocolata en pols, sucre i ampolles de nitrogen. 

Després de batre la  nata, la xocolata i el sucre s'introdueix al recipient on aplicarem el nitrogen, deixant reposar en frigorífic durant un parell d'hores. El nitrogen produeix fred que farà que canvie la situació inicial del producte obtenint l'elaboració d'un  gustós i refrescant postres.
Salva Hernández aprofità la visita per xerrar sobre la importància de la matèria i de la transformació dels productes en la cuina mitjançant l'ús de l'energia.
Gràcies Salva per la teua col·laboració!!