Pàgines

dijous, 6 de març del 2014

1, 2, 3 i... MÚSICA MESTRE!!!


Música: art de combinar els sons amb el temps.  Aquesta és la definició que podem trobar a qualsevol diccionari o enciclopèdia. Jo afegiria: art de combinar els sons i persones amb el temps...


La tradició musical a les nostres terres és històrica. Per això anem a apropar-nos a dos músics d’Ontinyent: Rafael Martínez Valls (Ontinyent 1868-Barcelona 1946) i Jose Mª Ferrero Pastor, més conegut com “el Mestre Ferrero” (Ontinyent 1926-1987). Aquestos dos compositors han aconseguit que molts anys després d’haver realitzat la seua obra xiquets i xiquetes s’apropen al seu poble que també és el d’ells, a un art, a la festa... En definitiva a tot un món. Al món musical.

El cicle d’Infantil del Martínez Valls sempre li hem donat especial importància a l’educació en les arts, i per això aquesta vesprada hem encetat projecte:
                                 1,2,3 i...MÚSICA MESTRE!!!
Aquesta primera activitat ha estat rodejada de luxe, ni mes ni menys que la filla i el net del Mestre Ferrero ens han vingut a visitar: Pilar i José Maria.

Pilar Ferrero és professora del conservatori d’Ontinyent, neta, filla, germana, tia, mare, muller de músics. Menuda responsabilitat!. 


José Mª Ferrero (el seu nebot i net del Mestre), com a intèrpret ha guanyat premis a Villena. A més ha actuat amb distintes agrupacions musicals professionals com:  “Banda Municipal de Barcelona”, "Orquestra Simfònica del Marroc”, "Jove Orquestra Simfònica solidaria, “Jove Orquestra Nacional d’Espanya” (JONDE), "Orquestra Jove Iberoamericana",  i a "La Filharmonia". És membre titular de la "Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana " i de "L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València" Ha compost. Estudiat en músics consagrats i reconeguts mundialment. Sabeu que?  També ha estat alumne del CEIP Martínez Valls! Actualment com molts joves, aquest professional de la música està a Alemanya.
En realitat no sabia com acabar de comptar tot el que aquest xic és musicalment, per això li he preguntat a la meua neboda Inés que també es músic i han coincidit moltes vegades a "La Filharmonia" Em diu: tia, és un promesa ja complida, és un gran professional. És un crack!



Ha estat tot un plaer gaudir del vostre saber fer, de la proximitat, de la familiaritat en la que ens heu tractat i del vostre somriure etern.
Fins aviat!