Pàgines

dijous, 30 de gener del 2014

CELEBREM LA PAU AL MENJADOR

Hui 30 de gener hem celebrat al nostre menjador el dia de la Pau.
Hem gaudit d'un karaoke on els comensals han cantat moltes cançons i també han ballat.
Sobretot hem compartit un moment de diversió, companyerisme i amistat.






dimarts, 28 de gener del 2014

LET'S VISIT AUSTRALIA!!

Last week we met Ella, she is from Sydney, Australia. She has been studying in Ontinyent for three weeks. She taught us many interesting facts from her country. Students from 5th of Primary learnt a lot with her. They would like to visit Australia in the future!!!


ENGLISH THEATRE JANUARY 2014

These are some of the photos we took when we went to the theatre the 13th of January. 3rd and 4th of Primary enjoyed a lot with the hilarious Tarzan's characters: Chita, Jane, Clayton and Kala.




5th and 6th of Primary also went to the theatre, but they had fun with Beetle Juice, Adam and Barbara, Melissa and Abbey.






divendres, 17 de gener del 2014


No fa massa hem canviat d’estació, ja estem a l’hivern. Gener és un dels mesos amb els dies més gelats. Tot ens convida a quedar-se a casa. Peròoo arriba una de les festes més tradicionals dels nostres pobles: S. Antoni. De cop tot canvia: eixim al carrer a buscar el calor de la foguera, menjar al voltant del foc amb els veïns i veïnes, fer quatre rialles i dos partides de truc...


Les tradicions populars són part fonamental a l’aprenentatge (tradició: conjunt de coneixements, costums i creences que es transmeten de generació en generació per considerar-se d’alt valor per a la pròpia cultura. Populars, les particulars d’un grup ètnic o cultura determinada)   
S. Antoni, el nostre, té cognom: Del Porquet.


Sant Antoni és el patró dels animals domèstics. La tradició* conta que quan estava a Barcelona li s’apropà una porqueta amb cara de pena que duia un gorrinet a la boca que no podia caminar.


El deixà als peus del Sant qui procedí a beneir-lo i es convertí en un porquet normal i espavilat. La truja agraïda no abandonà mai més al Sant, fins el punt que ell morí abans i ella l’arribà a enterrar i tot.


El porc que acompanya a S. Antoni, realment ha de ser una femella, el motiu del canvi té a vore amb el privilegi que tenien els porcs mascles: podien anar solts pel carrer, entraven en masies i menjaven allò que volien... D’ahí la dita: “Voltar més que els porcs de sant Antoni”.

*Emili Casademont i Comas "La truja de sant Antoni". diaridegirona.cat.

dilluns, 13 de gener del 2014

MISCEL·LÀNIA

EL QUE SEMBRES COLLIRÀS (II) 

Quina sort tenim!
Pares de la nostra escola pertanyen a "La colla ecologista l’Arrel”. Al mes de novembre van venir a l'escola. Amb ells ens va ser molt fàcil plantar les faves.


David i Toni entenen moltíssim d’agricultura ecològica, així és que vam anar a la nostra parcel·la i ens van parlar de llavors, del llegó, del regadiu... Moltes gràcies! Vam aprendre molt!

 
Tan bé ho vam passar, i tant ens va agradar que aquest mes de gener hem repetit amb els alls. Les nostres mestres que no paren, el divendres vesprada ens duien al l’hort. Ens recordaven el que ja sabíem i van començar a fer un solc cadascuna.

Amb la consigna: “Els alls volen escoltar les campanes” vam començar a plantar-los...


Ara vorem tot el procés de creixement de les faves i dels alls, tindrem cura d'ells i esperem vore el fruit!


                     HAPPEN AND SEE

Açò era el divendres vesprada però...

Hui dilluns, ben prompte,  hem anat tots i totes al teatre. Elena i Martí, que ens donen anglès, ens havien preparat a classe un plàtan!


Bé, els anglesos li diuen banana i això ens deien les mestres que portàvem, però jo ho mirava i és igual que el plàtan que em posa ma mare molts matins per a esmorzar.
El que si és ben cert: tots i totes hem cantat, ballat, aplaudit i s’hem rist molt! Però de nou veig a les mestres totes atrafegades i es que aquest divendres...

divendres, 10 de gener del 2014

COREOGRAFIES D'ACROSPORT.

    Tornem de vacances i tornem a l'escola. Es hora de fer un petit repàs de tot el que hem après en el primer trimestre i de començar un nou. 


    I entre els millors aprenentatges, tenim la creació d'un meravellòs treball d'Acrosport coreogràfic pels alumnes de cinquè A i B. Què menys que plasmar aquest treball en fotografies que deixen mostra de les seues capacitats i possibilitats al món de l'Educació Física.

UNITAT DIDÀCTICA: ACROSPORT II.

"FOMENTANT LA CREATIVITAT"


Cinquè A

Un gran treball elaborat per ells mateixos: composició, ball, vestuari, figures... 







Què podem destacar d'aquest treball? La dificultat d'algunes figures acrobàtiques, la dificultat de compondre una coreografia des de 0, la presa de decisions en conjunt, la capacitat per a trobar solucions als conflictes sorgits i la coordinació/sincronització tant física com personal per a aconseguir un objectiu comú.

Cinquè B

Un treball ple de detalls: espases, mocadors a conjunt, pintures, cupcakes...









Quins factors han donat com a resultat aquest treball? El treball en equip, la coordinació, la creativitat, la comunicació pacífica i constant, la resolució dels conflictes sorgits mitjançant el diàleg, la responsabilitat i sobretot, la capacitat de respectar als companys i companyes tant de l'equip com dels altres equips. 

      Tenint com a principal pilar de l'àrea la convivència en el treball.


I com sempre: desprès de la pràctica toca la reflexió...




      I ja sols ens queda donar les gràcies a aquests xiquets i xiquetes de cinquè per fer l'esforç de crear un bon treball, creatiu, responsable i autonòm. 

Cinquè B

Cinquè A

"L'Educació Física no sols és fer, 
sinó pensar cóm fer"



dimarts, 7 de gener del 2014

JUNTS MILLOR!


No fa massa s’acomiadàvem dels companys i companyes, de l’escola, de l’any... Però aquest matí, quina emoció! Comença un nou any ple d’il·lusions!
 
 
 
Quines caretes fèiem en la fila! Quines ganes de vore’ns! Entrem a l’aulari. Al nostre territori, que de nou, s’ompli de vida: les nostres perxes, les bates, la bosseta d’endreç... I el regal que portem de casa!
 

 
Peròoo i a l’estora? Que hi ha? Que bé! Jacobo ens ha deixat regals.
Ens besem, s’abracem... Ens tiràvem a faltar. Ja a l’assemblea, ens tornem a mirar i no parem de contar-se coses: saps que? A mi m’han dut... Jo he anat... El Rei em va dir...
 


El CEIP Martínez Valls, una vegada més, convertirà el que queda de curs en un viatge ple d’activitats que ens portaran a l’aprenentatge. Haurem de lluitar per a defensar l’ensenyament en valencià, farem front a les pujades d’impostos,  a les retallades, a les dificultats econòmiques que patim, a..., a....
 


I com farem açò? Molt fàcil, treballant en equip! Una vegada més hem demostrat que pares-mares, claustre de mestres i alumnat formem un gran equip: quasi de 5000 signatures aportades per la nostra escola és una mostra del que som capaços. Feliç any!