Pàgines

dimarts, 4 de febrer del 2014

Dia de la Pau

Dia de la Pau
El Jardí de l’amistat
El passat dijous 30 de gener tots i totes ens reuníem al pati de l’escola per celebrar el dia de la Pau. Junts vam crear el Jardí de l’amistat, sembrat en boniques i acolorides jardineres, per recordar que la Pau es regala cada dia.

Va ser una vesprada plena d’emocions, d’amistat, de ritme i de color!
  • Per começar la vesprada, Tudi ens va presentar el dia de la Pau i des de l'escola vam recordar  la figura de Nelson Mandela, que s’ha convertit en un símbol de tenacitat, de lluita per la llibertat, els drets humans i la igualtat racial.
  •  Seguidament,els alumnes de 6é, Àngel i Felip, llegiren un manifest en defensa i foment de la Pau.

MANIFEST PER LA PAU

Dia de la Pau 2014

            Un any més ens reunim per a celebrar aquest esdeveniment al voltant de la pau. Tots junt fem una crida a la pau. Desitgem un món en què hi haja PAU, on ningú no siga discriminat per la seva classe social, religió o condició; on tothom tinga els mateixos drets i on hi haja justícia.  Si ens acceptem tal com som, si acceptem la diversitat i respectem els costums i les diferents cultures evitarem conflictes . Tenim clar que tots formem part del mateix món, del mateix gènere, de la mateixa raça humana; i que la falta de respecte no fa altra cosa que destruir el nostre món i la nostra humanitat

        Arribats a aquest moment, volem recordar la figura de Nelson Mandela, que s’ha convertit en un símbol de tenacitat, de lluita per la llibertat, els drets humans i la igualtat racial. Un dels missatges que ens va voler transmetre és: “la millor arma per canviar el món és l’educació”.

        Avui, volem parlar-vos especialment de l'amistat, dons ja sabeu que l'activitat que hem realitzat enguany es diu: “El Jardí de l'Amistat”. Així que, a continuació vos donarem uns quants consells per a que cultiveu uns bons amics:

  • Practica la sinceritat, la confiança i la lleialtat.
  • La reciprocitat és clau, l’amistat és d’anada i de tornada, això sí, sempre amb la peculiar singularitat de cadascú.
  • Respecta la naturalesa especial i única del nostre amic, de la seva forma de ser, acceptar-lo tal com és i fomentar que expresse la seva naturalesa lliurement. Els nostres amics són com són i ens agrada compartir amb ells part de la nostra vida.
  • Aplica l’empatia, l’habilitat de posar-nos en el lloc de l’altre per entendre’l millor.
  • Expressa't amb llibertat i sinceritat sense faltar al respecte ni menysprear a l’altre.
  • Quan un incident afebleix la unitat entre amics, per qualsevol raó, no et quedes parat,  cal restablir- la el més aviat possible

  • Continuava la celebració i  dos alumnes de cada nivell van portar les jardineres per formar tots junts "El Jardí de l'amistat".Què boniques van quedar, totes les flors de colors amb les paraules tan especials escrites en elles, podíem apreciar el seu aroma, un aroma que transmetia PAU!!

Alumnes de 3 anys










                                  Alumnes de 4 anys
    Alumnes de 5anys
                                            Alumnes de 1r Primària



              Alumnes de 2n Primària


Alumnes de 3r de Primària
    Alumnes de 4t de Primària
     
    Alumnes de 5é de Primària
      
    Alumnes de 6é de Primària
    Què bonic el Jardí de l'amistat!
  • Arribava el moment de la solta de Coloms, símbol de llibertat!















Per finalitzar la vesprada ens vam acomiadar amb la cançó; "Amics per Sempre". Quant que vam gaudir de la cançó i coreografía a ritme de pompons!



Sens dubte va ser una vesprada molt especial,veritat?

Recordeu què...
  
" L'educació és l' arma més poderosa
què pots utilitzar per canviar el món"

-Nelson Mandela