Pàgines

diumenge, 10 de novembre del 2013

El que sembres colliràs!

Una de les activitats més enriquidores amb les que ens trobem a l’escola és “L’hort escolar”. Mitjançant aquesta activitat potenciem un ensenyament–aprenentatge actiu i participatiu, aprenem a compartir i afavorim les feines i responsabilitats de grup, a més de potenciar i establir relacions entre el medi i la nostra tasca diària.
 
Aquesta setmana els i les xiquetes de tres anys han volgut començar  amb aquest projecte. Són les noves llavoretes del Martínez Valls i quina millor forma de començar-lo que plantant als cossiols de l’entrada: julivert, herbassana, cilantre i rúcula.
  
Els i les xiquetes de 4 anys hem tingut sorpresa. Aquesta setmana hem eixit al periòdic "levante", a la secció aula. El text a peu de foto resava així:

 Els olivers del CEIP Martínez Valls d'Ontiyent: A la nostra escola hi ha més de 30 arbres catalogats. Tenim un jardí d'oliveres i un hort escolar que compartim amb els alumnes de Primària. A la nostra parcel.la tenim una olivera. Hui ha estat un dia molt especial, els i les xiquetes d'infantil hem anat a fer olives. Per la vesprada vingueren uns senyors majors del poble i ens van dir com teníem que adobar-les: sajolida, pebrella, llima, sal i aigua. Primer les hem xafades amb una pedra. Després ho hem posat tot dins de la garrafa. Ara hem de canviar l'aigua i esperar. Prompte les durem a casa per a fer-se una bona amanida. Aulari d'Infantil del CEIP Martínez Valls LA VALL D'ALBAIDA.

Aquestes activitats suposen un temps de preparació per part de les mestres dins i fora de l'horari escolar però no sols l'esforç és nostre: sense la col.laboració de les famílies, de vosaltres, res d'açò  seria possible. Gràcies Miquel! Una forta abraçada a la familia de Pilar. 
Prompte aniran els de cinc anys a plantar... Ja vos ho contem!