Pàgines

dimecres, 31 de març del 2010

LLEGIM UN LLIBRE



L'alumnat de 6é estem llegint un llibre de l'escriptor vallalbaidí Joan Olivares i Alfonso. Joan Olivares és professor de matemàtiques de l'IES Josep Segrelles d'Albaida, i un gran espert de rellotges solars. Ambdues coses les combina amb l'escriptura. Ha guanyat molts premis literaris: Ciutat d'Alzira, Els premis Octubres, novel.la eròtica de la Vall d'Albaida... Junt a Antoni Espi, escrigué el llibre "El regne d'Albaríssia", on una colla de xiquets i xiquetes recorren la Vall d'Albaida.
El proper dia 21 d'adril Joan Olivares ens visitarà i podrem conèixer de més prop aquest interessant personatge de la nostra comarca.

EIXIDA A XÀTIVA




FELIP V TENIA CENT SOLDATS…

Els xiquets i xiquetes d’Infantil hem visitat la Xàtiva històrica, on ens hem menjat la mona de Pasqua. Hem fet un recorregut que ens ha portat per tota la història de la ciutat: romana, musulmana, medieval… personatges històrics ens explicaven llegendes i proposaven jocs i activitats al voltant de com es vivia en aquella època.
Ens hem convertit en soldats de Jaume I, romans a un casament, bufons del rei, soldats de Felip V (uuuhhhh ens va cremar) … ho hem passat d’allò més bé.
Ens va sorprendre la casa de l’Encobert, què gran! Quins mobles! Quins quadres! Hi havia un que estava al revés, què curiós!
Plens de goig i alegria vam tornar a Ontinyent!!! Dimecres de Pasqua ens esperaven jocs populars al pati, què bé també ho passarem!

Els xiquets i xiquetes d’Infantil

Martí Doménech

dimarts, 30 de març del 2010

XXIII TROBADA D'ESCOLES EN VALENCIÀ A ALFARRRASÍ


Tots els pobles de la Vall d'Albaida arribaren a la plaça d'Alfarrasí, on van rebre la benvinguda de la seua alcaldessa i de la directora del CEIP Doctor Borrás d'Alfarrasí. Allí cantàrem la cançó "Hola solet, hola lluneta", junt a Paco Muñoz que ens volgué acompanyar. I després, tots i totes anàrem a recòrrer els diferents tallers, exposicions i demostracions.




L'AMPA del CEIP MARTINEZ VALLS realitzà un taller d'antifaços (caretes), el qual va estar molt concurrit al llarg de tota la vesprada. Pares i mares del centre feren possible el somriure de molts xiquests i xiquetes. Les habilitats i destresses dels més menuts, junt a la seua potent imaginació, esdevingueren veritables obres d'art.

Els mestres de l'escola també feren un taller d'imants per posar el logotip a les neveres. Els xiquests i xiquetes de la comarca passaren per aquest taller i gaudiren de fer aquesta activitat.



A les 20 hores començava el concert de la GIRA, on els grups AUXILI i ODI feren de la música la nota final d'una gran diada. La GIRA és una sèrie de concerts que arreu del nostre territori i en les diferents Trobades farà que la música en valencià tinga un espai on poder escoltar-la.



dimecres, 24 de març del 2010

EL PEON HUMILLADO



Eso dicen que era un peón blanco que siempre lo humillaban porque lo mataban de inmediato y él nunca había conseguido matar a ninguna otra pieza. Un día ese peón blanco, jugando una decisiva partida contra las negras, salió muy confíado dando un salto de dos cuadros, un espectacular movimiento y que provocó la burla de su rey. Sin darse cuenta un caballo dió un salto en forma de ele y mató el peón. El pobre peón blanco quedó aún más humillado que en toda su vida. Ese día supo que podria ganar a los demás convirtiéndose en reina , pero para eso tendria que llegar a la otra parte del tablero y eso era casi imposible para él, pero lo intentaría. El día del nuevo desafio contra las negras, no tardó en llegar. él se quedó quieto y cuando pensó que era el momento, salió confiado, un peón negro al verlo fue tras de él con dos pasos. Un atento afil blanclo, conocido como el Viejo, salió en su defensa y mató a ese peon negro, para ver si nuestro peón blanco conseguía ser reina. Finalmente, aquel inseguro peón blanco consiguió ser reina, y se transformó una de las piezas más importantes sobre el tablero.Hizo un jaque mate,con la ayuda de su amigo el Viejo Alfil blanco y las blancas ganaron con su decisiva ayuda.Ese día comprendió que un gran poder necesita una gran resposabilidad y ayuda de algún amigo.

Manolo Revert Bas. 6é B

dissabte, 13 de març del 2010

La cançó de la Trobada

Cançó de la XXIII Trobada d'Escoles en Valencià Alfarrasí 2010

Sergi Gómez amb una bonica lletra i Loreto Belda amb una preciosa música han sabut conjugar tot dos astres per il·luminar les terres blanques de notes i sons. Ja sona l'estrofes per totes les escoles. I un gran amic de la comarca i dels xiquets, Paco Muñoz, ara ens la canta. Recorda, dia 27 de març a Alfarrasí.

divendres, 12 de març del 2010

XXIII TROBADA D'ESCOLES EN VALENCIÀ

HOLA SOLET, HOLA LLUNETA
Trobada Alfarrasí 2010

El proper dia 27 de març a Alfarrasí es celebra la festa de la nostra llengua, la Trobada d’escoles en valencià de la Vall d’Albaida 2010.
Us esperem a les 16:00h a la cercavila, per anar tots junts acompanyats per la música fins on trobarem els tallers, les exposicions… i moltes activitats que ens faran passar una vesprada d’allò més entretinguda.
Els tallers es duran a terme des de les 17:00h fins les 19:00h, per lliurar després els premis Sambori. La nostra escola ha preparat dos tallers : « Imantitza’t », on podreu fer imants per a la nevera i “Carasses” on podreu canviar de personalitat i convertir-se en allò que vulgueu.
Com a cloenda a les 20 :00h hi haurà una actuació del grup Gira.
Us esperem, no podeu faltar!!!

La comissió de la Trobada

dissabte, 6 de març del 2010

UN DIA DE PLUJA


Què pena xe! No podem eixir al pati perquè està plovent a bots i barrals. Les gotes toquen el cristall, com intentant inventar una melodia. Després, a poc a poc, van caien cap avall per no tornar mai més al cristall. El cel està núvol i tot és foscor, tristesa i avorriment...
Estem a classe i ningú gosa dir paraula, intentem pensar alguna cosa divertida que fer sense soroll, ni moure's del lloc. De repent, se sent un tro.


Brrrrrrrrrrrruuuuuuuuuuuuuummmmm!!!!!!!!

Què bot que pegàrem tots pel gran ensurt! S'abalançàrem a la finestra per vore aquell espectacle... Els llamps caien, amb un soroll, que feia menejar les taules i els trons retumbaven amb més força encara, com barallant-se amb els llamps. Què divertit! Era al·lucinant! Parexia una lluita de gegants. Mentre, la pluja seguia caient intensament i reflectia aquell panorama tan esplèndid de llamps i trons. Quan el millor d'aquella lluita estava passant se sentí...






ACUNA MATATA VIVE Y SE FELIZ, NINGUN PROBLEMA DEBE HACERTE SUFRIR, LA MAS FACIL ES SABER DECIR, ACUNA MATATA...


Tots s'assentarem a les taules esperant que vinguera Lidia, la mestra d'Educació Física, que ens explicaria el joc d'avui.




Text : ANA FERRERO 4t A
Dibuix: CRISTINA V.R. 4t A

dimecres, 3 de març del 2010

LA CONTAMINACIÓN ACÚSTICA

La contaminación acústica es un tipo de contaminacioón generada por el ruido. El ruido excesivo es perjudicial para los seres vivos, muchos se sienten molestos por ello. El ruido de una obra, del tráfico del escandalo de la gente perjudica al planeta y a la salud de las personas. Les puede crear problemas de estres y nerviosismo. En algunos centros de educación se sienten molestos por ello, por ejemplo en clase cuando se habla cuando no toca causa molestias a los profesores y a los niños que estan trabajando.Para evitar contaminación no hay que hablar cuando no toca y ser respetuoso con todos.Todavia estamos a tiempo de evitar que esta contaminación sea un problema grave en el futuro.

RAUL 6é B


dimarts, 2 de març del 2010

“L’ULL D’INFANT MEU”

Què xuli! Obric els ulls del dia que acaba de començar i l’emoció i alegria omple el meu somriure.
Xavier, Xavier, Xavier…!!!
Done la llauna a ma mare al desdejuni; és que el meu cor hui batega amb força i de forma especial!
De camí a l’escola, note com cada pas fóra etern; vaig saludant a tothom per transmetre el goig que sent. Més llarg el recorregut fins el seu estudi, més il•lusió dintre meu.
Ens rep l’artista amb ulls de timidesa tendra i poques sensacions com aquella mai havia sentit.
Bellesa, estil, vida, emoció, persones, experiències… i fotos, fotos i més fotos…
Moltes gràcies Xavier!

El xiquet que mai hem d’oblidar que portem dins.

Martí Doménech