Pàgines

dimecres, 30 d’abril del 2014

Temps de collita

La calor comença a fer-se de notar, la primavera està viva i també el nostre hort.
Després d'haver plantat les llavors, regar contínuament les mates, haver-les vist créixer i desbrossar l'hort, ara toca recollir el fruit.
L'alumnat de primer curs no ha deixat que ningú els traga les faves de l'olla i han començat a collir-les.
Per a ells i elles és tota una experiència comprovar com d'una fava seca, que sembla no tenir vida, apareix una planta, una flor, i després, una vaina, que dins està plena de més faves.





Dins de les propostes d'hort ecològic escolar, els aprenentatges a l'entorn natural, fora de l'aula són viscuts de primera mà i de forma significativa.
Amb aquest tipus d'activitats no sols hem aprés a sembrar i a cultivar, també s'han adquirit valors com l'esforç i la paciència que es necessita per aconseguir una meta, així com la recompensa que suposa recollir els fruits.
Esperem que d'ací a uns dies tornen a haver-hi més faves per a collir i compartir amb els amics i amigues!!



diumenge, 27 d’abril del 2014

Ací em pica, ací em cou...


Que no! Que no fa tant! Fa tan sols uns dies ballàvem tota l’escola al ritme que Tudi, Natalia i Mariate ens marcaven. Va ser una vesprada espectacular i això que ja veníem rodats.


Pel matí havíem anat al parc mestre Ferrero a menjar la mona. Mona i xocolate, com marca la tradició. Després vam jugar al parc. Mmmh que bona estava...
 

El dia abans les mares ens van portar pasta per a que pastàrem la mona a classe.

 
 

Mans ben netes, taula també. Babi passat i.. Que risa! Vam traure els barrets de cuiners, ja decorats i a fer els dolç més típic d'aquets dies.


 

Pastar va ser de vesprada, pel matí vam passar una bona estona al pati amb els i les companyes i les mestres realitzant jocs de cooperació.

 
La setmana cultural i de teatre, ha estat molt bé. La vam començar bocabadats vegen als nostres amics i amigues de l’escola actuar.
 
 
Al nostre cicle, com es costum ho varem fer els i les de 5 anys: “Tarzan”. Però vam anar a més d'una sessió i també vam vore als-les més majors de l'escola. Que bé ho hem passat!
 
 
...I no fa tant, de veritat! Ara en uns dies ja estem de nou juntes. Quina gana de vore’ns tenim! De seguida anirem a la biblioteca a celebrar el dia del llibre...
 

 

dilluns, 14 d’abril del 2014

T'HE AGAFAT CAPUTXETA!


Alumnat de 6b
Dràcula

Caputxeta, el Llop, el Gat, el Porquet i el Guàrdia.
Argument 

A partir d’una capritxosa selecció de personatges de contes tradicionals, Carles Cano compon cinc escenes plenes de sorpreses establint relacions sense cap ni peus entre els personatges elegits, que van trobant-se en el cor d’un bosc clàssic, de conte, on es desenvolupa l’acció. Entre escena i escena, el lector es veurà sorprés pels corresponents talls publicitaris. 

Franki
 Estructura 

L’estructura de l’obra és totalment simètrica. Un pròleg obri la porta de la història i un epíleg la tanca. En ambdós apareixen dos únics personatges que no participen en la resta de l’obra. Es tracta d’un personatge masculí i ancià i d’un personatge femení i jove. Junts presenten i acomiaden l’obra. 
Entre pròleg i epíleg es desenrotllen en un únic acte cinc escenes ambientades en el bosc. Entre les escenes hi ha, intercalats, quatre espais publicitaris amb els corresponents anuncis, protagonitzats per uns altres personatges diferents, que també estan relacionats amb contes o històries clàssiques. 

Caputxeta i el Llop
 Tema 

El tema central de l’obra gira a l’entorn dels contes de tradició oral i altres històries clàssiques. En cada part de l’estructura de l’obra se n’hi matisen aspectes diversos. Al pròleg i a l’epíleg, l’autor dóna a entendre que dos punts de vista diferents no tenen per què excloure’s mútuament. Sempre resulta més interessant acceptar i respectar postures distintes de manera que s’enriquisquen mútuament en lloc d’anul·lar-se. I aquestes dues postures distintes es refereixen, precisament, a l’actitud davant la lectura i la interpretació dels contes. 
Pel que fa a les escenes de l’obra i els anuncis amb els quals s’alternen, l’assumpte és el joc de la transgressió enginyosa que provoca l’humor. Tanmateix, mentre l’autor fa humor amb els personatges i recursos dels contes, utilitzant-los com a matèria primera del joc, afegeix un altre assumpte: se’n riu de la publicitat utilitzant un to irònic de ridiculització. 

Blancaneus i el príncep

Personatges 

En el pròleg i l’epíleg, hi ha els dos personatges esmentats. El vell narrador, amb un llibre gruixut de contes tradicionals entre les mans i embolicat en una atmosfera de calidesa, fa el perfil del narrador clàssic, disposat a contar alguna d’eixes màgiques històries que continuen vives viatjant a través dels segles. La Directora de Tele Clinc interromp el narrador per imposar la seua proposta: oferir una versió moderna de plató televisiu que llança la tradició per la finestra. Tanmateix, en l’epíleg, i malgrat les aparences, ambdós 18  personatges acaben acostant els seus punts de vista i fusionant-los, ja que sense la tradició no hi ha modernitat possible. Els personatges de les escenes són diferents. La iaia apareix en acabar la primera escena i també al final de l’epíleg. Aquesta velleta, com el narrador, es mostra igualment desconcertada ja que, sabedora del seu destí final, que consisteix a ser engolida per un llop com mana la tradició, no pot creure’s tant de despropòsit. El Guàrdia és l’únic personatge de l’obra que no pertany a cap conte. És una figura distorsionada que pretén imposar una autoritat ridícula sense cap mena de dubte. La Caputxeta, contràriament al seu perfil clàssic, se’ns presenta com una xiqueta resolta, descarada, múrria i coqueta. No està disposada a deixar-se engalipar per ningú, per molt feroç, autoritari o amenaçant que es mostre. 
El Llop, podria dir-se que de feroç en té ben poc. Constantment acusat per uns i altres, es mostra pacífic, acovardit, mal·leable i una mica maldestre. El Gat amb botes, en canvi, és un bandoler astut que, a urpa armada, es dedica a apropiar-se de qualsevol botí amb forma de bota que es creue en el seu camí. El Porc és el supervivent del conte dels tres porquets, el porquet treballador. Ara, però, apareix vagarejant pel bosc, disposat a venjar la mort dels seus germans. Als anuncis, el Príncep es presenta com el romàntic príncep blau dels contes, rescatador de damisel·les caigudes en desgràcia. A Blancaneu li importa ben poc el seu heroi salvador perquè, acabada de ressuscitar, tota la seua atenció està posada en la taca que s’acaba de descobrir al vestit. Frankie és el representant d’una clínica de cirurgia estètica d’estètica poc convencional. La Ventafocs apareix com una veritable obsessa de la neteja. Finalment, Dràcula resulta ser un vampir que no es dedica precisament a xuclar sang. 

Alumnes de 6B

dijous, 10 d’abril del 2014

Ballem?

 
 

El dilluns passat de la mà del grup de dansa “Opera” vam conèixer tota la preparació que duu un espectacle musical.

 
Les instal·lacions del centre: vestidors, sales de ball, aparells...
 


Com hem estat molt atentes, la ballarina ens ha ensenyat una xicoteta coreografia. L’hem feta molt bé.

 
 Després ens van dur al teatre “Echegaray”, ho vam vore tot!
 
 
                               Camerinos, escenari, galliner, sala de llums...
 
 

Una vegada havíem vist tot aquest món per dins, sols ens faltava gaudir d’un espectacle!


 

       Hui dijous hem tornat a l’Echegaray, però hui hem estat públic!

 


 
Hem tingut el gust de gaudir d’un espectacle musical. Que bé ho hem passat...
 
 

La sorpresa ha estat quan ens han fet ballar, era la coreografia de l’altre dia i ens ha eixit superbé!

dilluns, 7 d’abril del 2014

XXVII TROBADA D’ESCOLES EN VALENCIÀ de la Vall d'Albaida


12 d'abril a Bèlgida



La festa per la nostra llengua se celebrarà el proper 12 d'abril a Bèlgida, organitzada pel CRA Castell de Carbonera: Beniatjar, Otos i el mateix poble de Bèlgida.
Animem a tota la comunitat escolar a participar en tots els seus actes i activitats: passacarrer, taller, concerts…per omplir el poble de participants i fer d’aquest dia un festa multitudinària i revindicativa plena d'il·lusió, alegria i entusiasme.

De matí:

11:00h Visita guiada a la ruta de les Fonts, Torre de l'antic Palau i museu Marià Jornet Perales.
12:30h Jornada portes obertes aulari de Bèlgida del CRA Castell de Carbonera.
12:00-14:00h Exposició de Pintura al Centre Social.

La cercavila i els tallers seran a partir de les 16:15h.

Enguany, la nostra escola participarà amb tres tallers:”El vaixell de la escola pública”, “Abelles i marietes” (duts a terme per l’AMPA), i “Estimem la nostra escola”.

Us esperem a tots i totes a Bèlgida, no podeu faltar.





dijous, 3 d’abril del 2014

Els Pirates del menjador del CEIP Martinez Valls

Els Pirates sense mar han invadit el nostre menjador, durant una estona han canviat llibres i llapis per tresors, pegats i garfis.
!!!!!!!!Pirates del Menjador, a l'abordatge!!!!!!!!!!




dimarts, 1 d’abril del 2014

Cicle de vida


Amb la primavera, la natura comença nou cicle. Si caminem per la nostra escola, o mirem desde la finestra de classe, és molt fàcil d’endevinar, els arbres estan plens de fulles! Peròooo no sols els arbres ens fan veure aquest canvi: dóna una volta per l’aulari d’infantil, de seguida te’n adonaràs.
Les classes de tres anys, ens han muntat un circ! Presentadora, home fort, malabaristes, pallassos, gimnastes, lleó i elefant...
 
Tot lluïa al pati de l’escola, i nosaltres gaudíem d’ell!! Els circ ha estat protagonista tot el trimestre i han après un muntó!
 

El millor de tot ha estat en que pares, mares, mestres i quasi tot l’alumnat del Martínez Valls hem participat d’aquest final de projecte.

 
 
 
Les classes de 4 anys vam eixir al pati. Ens havia avisat que tindríem festa i per això anàvem vestits de pirates. A la caseta estava el cofre que temps arrere ens havia regalat... 
 
 
 
Aaaah no s’ho podíem creure!!! Quin esglai!!! Ell en persona! “TRENCAOSSOS” havia abandonat el seu vaixell. Estava molt content per tot el que havíem aprés i ens presentava a la seua amiga: “Plometa” Ens duien regals: monedes de xocolate, polseres de caramel, sucs... I plomes!
 
 
 
Tots dos ens van organitzar una festa per acomiadar el trimestre. Ho vam passar d'allò més bé!
 
 
 
Unes petjades estranyes han embrutat les classes de cinc anys. També els han regalat uns barrets amb cascavells... Des d’aleshores no són els mateixos.
 
 
Prova d’açò és que els-les vam vore vestits de forma... Com ho diria? Vaja no actual, d’altra època. És com si fos una entrada cristiana: cavallers, donzelles, reis, princeses, escuders, i reines.
 
 
Tot es un cicle... Tardor – Castanyera - Bou i Cabets – Nadal – Hivern - S.Antoni - Carnestoltes – Falles - Primavera...  Cicle de vida!