Pàgines

divendres, 4 de novembre del 2011

CALENDARI SOLIDARI

Les festes de Moros i Cristians a Ontinyent se celebren des de l’any 1860.

La Comparsa de Moros Marins és una de les més antigues, nascuda el 1865 i amb la intenció d’enfrontar-se a les naus cristianes durant la Nit del Riu, la qual recordava les incursions dels pirates berberiscos a les costes valencianes del segle XVI i XVII.
La barca “Almanzor” és la reminiscència d’aquell acte desaparegut en la dècada del 1950, i ara recuperada des del 150è aniversari de la festa.
Enguany aquesta simpàtica comparsa ostenta el càrrec de la capitania del bàndol moro, entre els seus actes destaca la confecció d’un calendari solidari per a l’any 2012. Aquest calendari ha estat confeccionat amb la participació dels dotze centres escolars de primària i educació especial d’Ontinyent, en el qual l’alumnat de 5é ha intentat plasmar les diferents celebracions i festivitats al transcórrer de l’any.
Els beneficis de la venda d’aquest calendari seran donats solidàriament a l’associació ASPANION, PARES DE XIQUEST AMB CÀNCER.




El CEIP MARTINEZ VALLS ha participat realitzant el dibuix del mes de maig. Després d’analitzar tots els treballs presentats per l’alumnat de 5é durant el curs 2010-2011 i, essent una difícil decisió per la qualitat de les obres, el dibuix elegit i que el centre lliurà a la comparsa de Moros Marins, fou el de Paula Gandia Penadés.




Enhorabona a tots els alumnes participants pels seus magnífics treballs, a les escoles i professorat per la seua implicació i a la comparsa Moros Marins per la seua iniciativa solidària.