Pàgines

dimecres, 29 de febrer del 2012

OUR NEW FRIENDS OF USA

 
El primer ciclo de Primaria hemos conocido unos nuevos amigos de Kankakee, Illinois, Estados Unidos. Es una ciudad de 27.000 habitantes en el área metropolitana de Chicago, la tercera en tamaño de todo el país.
Nuestros amigos son un grupo-clase de niños de 3 y 4 años, hablan en inglés y también en castellano, en su sociedad hay diversidad cultural. Aquí también hablamos en valenciano y en castellano.
El primer contacto ha sido enviar una postal para presentarnos y poner fotos nuestras en el blog escolar. Continuaremos participando en actividades conjuntas que nos ayuden a conocer su lengua y cultura. Estamos muy emocionados/as y contentos/as con ellos.

Los alumnos de Primer Ciclo y Martí.
THEIR POSTCARD












ACTE PRESENTACIÓ DE LA TROBADA 2012


El divendres 2 de març al teatre Echegaray 19:30h tindrà lloc la presentació de la XXVa Trobada d’escoles en valencià a la Vall d’Albaida, que se celebrarà a Ontinyent el dissabte 31 de març. L’entrada serà gratuïta, encara que l’aforament limitat al número de butaques.  Caldrà demanar el tiquet bé a l’AMPA o a la secretaria.
 Serà molt especial perquè es farà un repàs a la història de les nostres trobades durant aquest anys, a més de presentar el logo, el cartell anunciador, la samarreta, i la cançó, escrita pel mestre Sergi Gómez i composada pel músic Saül Gómez amb la col·laboració d’alumnes del conservatori. Tot conduït per l’actriu ontinyentina Maria Juan. L’espectacle de començament de la festa de la nostra llengua a la comarca promet ser d’allò més atraient i engrescadora, us esperem!

La comissió


dilluns, 20 de febrer del 2012

CARNAVAL DELS ANIMALS


Les classes de primer cicle han celebrat uns Carnestoltes molt especials. La mestra de música, amb col·laboració dels tutors i tutores DE 1r i 2n han organitzat el Carnaval dels Animals.
Els xiquets i xiquets han dramatitzat la vida de diferents animals, com actuen, com es desplacen, on viuen...
Aquesta acolorida representació ha resultat molt motivadora i enriquidora per als alumnes, ja que han pogut expressar-se dalt d’un escenari i sentir plaer per la música i el teatre.


divendres, 17 de febrer del 2012

NO A LES RETALLADES!!

Un altre dijous més, pares i mares, alumnes i professorat del centre es manifesten a la porta del col·legi en protesta de les retallades que està patint l'escola pública.


dimecres, 15 de febrer del 2012

SAMARRETES DE LA TROBADA




Com ja sabeu, enguany celebrem la 25a Trobada d’escoles en valencià ací a Ontinyent; serà el proper dissabte 31 de març. Com cada any s’estan recollint les encomandes de les samarretes a un preu de 8 euros. Tenim les mostres al tauler de consergeria. Ja podeu passar a veure-les i escollir les vostres talles.
Amb aquests diners es col·labora amb el muntatge dels tallers.

S’arreplegaran les encomandes fins al 22 de febrer

LA COMISSIÓ DE LA TROBADA

dimarts, 14 de febrer del 2012

EL MEU AMIC FESTER I JO



Ahir, quan vaig acabar els deures, vaig trobar al meu pare a la butaca descansant mirant la tele. Mirava l’MK, on posaven un programa similar a les noticies de tots els dies. Em va parèixer diferent , ja que no vaig escoltar cap mala notícia. Vaig observar amb cautela els moviments del meu pare. Se suposava que devia deixar al pare descansar després de la jornada de treball i, a més, se suposava que li interessava el programa però jo no era tant segura.
Quan em vaig apropar, vaig sentir una espècie de bufit i abans de mirar-lo ja sabia el que passava: estava allà, avorrit no feia cas del programa i tenia els ulls mig tancats. Vaig decidir apagar la televisió per a que descansarem  junts. Vaig demanar l’opinió del pare de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent i va començar a parlar-me del seu acte preferit, la Baixà del Crist.
Va descriure cada moment  amb tanta delicadesa, que em va fer recordar l’estiu passat, quan jo també vaig acudir a aquest acte tant bonic i em vaig adonar que compartia el mateix sentiment.
Vaig recordar com pujàvem, al mini-bus, la meua colla i jo. Jo m’asseia al costat de la meua amiga Ana i parlàvem del dolor que ens produïen les botes i que quan finalitzaren les festes anirien directes a netejar. Sols fèiem que riure... i després, ja a Santa Ana, un lloc preciós i acollidor per resguardar al nostre patró.
El millor, era quan la colla de xiquets baixàvem al costat dels disparadors i fèiem fotos al cel blau clar amb el fum dels trabucs. A més a més, el soroll no deixava escoltar i encara que sabíem de que es tractava, fèiem botets cada vegada que sonava un tro.
Però sobretot ajustàvem bé els taps a les orelles de tant en tant i intentàvem, inútilment, traure la pols de les botes.
El meu pare opinava més o menys igual que jo i el considerava el meu amic fester. Als dos ens encantava la Baixà del Crist, desfilar i riure en tot moment.
Però, a més els dos érem festers des de que vam nàixer i, a diferencia del meu germà que s’avorreix en alguns moment, ens agradava i érem uns festers apassionats per la festa. En paraules concretes: uns festers de pura cepa.
No escoltava exactament el que deia el pare i m’encontrava, com deia la mare, en el meu món feliç i inexplicable per als del meu voltant. Va picar els dits per a que reaccionara. Jo, amb una mirada de persuasió, vaig convèncer al meu pare per a que ara fou jo la que parlara. Vaig començar a comentar l’entrada, un acte preciós que també m’agrada moltíssim. Per a mi és un acte de germanor entre festers que somreien i disfrutaven uns amb altres.                                                                  
I els menuts, damunts de les carrosses, repartint  llepolies boníssimes. Tot açò, després d’una festa com són els alardos, on totes les comparses llueixen les seves disfresses. I com no, la música fa l’ambient més fester.
Però després anirà la diana que és molt prompte i, al menys per a mi, és un repte perquè costa moltíssim alçar-se a toc de despertador. Però a la fi, després d’haver complit, toca gaudir de l’esmorzar que prepara la comparsa. A la vesprada, després d’haver dormit i descansat, anem a Santa Ana. Quan arribem a l’escorxador comença la processó, on portem els nards al Crist de l’Agonia que arribarà a Sant Carles, on finalitzarà la processó.
A continuació, tots anem a sopar amb la camisa groga i les botes, i esperem  impacients, anar a fer la retreta on encenem els nostres farolets i recorrem la vila amb la banda. Tots cantem i ens divertim moltíssim fins que ja no podem més i tornem a casa per dormir, ja que al dia següent també hi havia diana.
En la vesprada del diumenge, hi ha processó on tots guardem silenci per respecte al patró.
Al dia següent  tot s’acaba, en les ambaixades.  Després de dinar, en la nostra comparsa, es tradició “batejar” als que són nous. És un procés delicat, que més be tracta d’embrutar i xopar als nous per donar-los la benvinguda. És divertit, per al qui embruta, clar.
Després anem a la plaça del ajuntament on, a la fi, els cristians guanyen. A continuació, donem l’enhorabona als càrrecs i fem l’últim desfile, on simplement es tracta d’acabar les festes amb un somriure a la cara. A la fi, aquest és el propòsit, somriure i passar-ho d’allò més bé. Bé, o així opinem el meu amic fester i jo.

ANA FERRERO MICÓ   6éA

Segon Premi categoria B Societat de Festers Ontinyent

dilluns, 13 de febrer del 2012

LLIURAMENT XXV PREMIS SOCIETAT FESTERS 2012



El passat dissabte, 11 de febrer, a la Sala d'Actes de la Societat de Fester d'Ontinyent tingué lloc el lliurament del XXV Concurs de dibuix i pintura i del XXV Concurs literari escolar. Des de la Junta de Govern del la Societat de Festers es volgué agrair l'alumnat per la seua participació i al professorat pel seu treball, dedicació i col·laboració.
Acte seguit s'inaugurà l'exposició de tots els treballs seleccionat al Palau Santa Bàrbara.

Cal felicitar l'alumnat participant del nostre centre I als premiat en aquesta edició:

CONCURS DE DIBUIX I PINTURA

1r Premi Originalitat, categoria B, Marta Sanchis Soriano, de 1r B.
1r Premi Originalitat, categoria D, Clara Conejero Borredá, de 5é A.
2n Premi Tècnica, categoria D, Nuria Vidal Mullor, de 5é B

CONCURS LITERARI ESCOLAR

1r premi, categoria B, Paula Gandia Penadés, 6é B
2n premi, categoria B, Ana Ferrero Micó, 6é A