Pàgines

dilluns, 26 de novembre del 2012

Cinema a l'Escola



Enguany té lloc la 9a edició del programa 'Cinema a l’Escola', per a la qual la Coordinadora de la Vall d'Albaida per la Defensa i Ús del Valencià i Escola Valenciana han reservat les sales dels Cinemes Cineapolis d'Ontinyent, on es projectaran les pel·lícules 'Lorax', 'Kerity' i 'Intocable' en versió valenciana. En total, només a la Vall d'Albaida passaran a veure cinema en valencià més de 2.000 alumnes entre les projeccions d'Ontinyent i les que fetes a Agullent.
Durant aquestes setmanes podran veure pel·lícules del catàleg que ofereix Escola Valenciana alumnes de 8 poblacions i de 13 centres de la nostra comarca: el CP Sant Vicent Ferrer d'Agullent; del CRA Riu Albaida, de Guadasséquies, Benissuera, Bellús i el Palomar; el CP Verge del Remei, de Castelló de Rugat, el CP Covalta d'Albaida, i els CP Martínez Valls, Rafael Juan Vidal, Lluís Vives, Bonavista, Col·legi Santa Maria, i IES Pou Clar d'Ontinyent.
Una de les novetats d’aquesta edició és el suport que ha donat a la iniciativa d’Escola Valenciana l’Institut Valencià de Cinematografia (IVAC), amb el qual comptaran les projeccions de la Vall d’Albaida. Segons Laura Font, coordinadora de Cinema a l’Escola, 'la col·laboració de l’IVAC demostra l’interés de la institució cinematogràfica valenciana a un projecte educatiu com el nostre, que tracta de normalitzar el valencià en un àmbit tan important com és el llenguatge audiovisual dirigit a l’alumnat'.
L'organització també destaca els criteris de selecció de les pel·lícules, en què s'ha tingut en comptel’actualitat dels títols i la temàtica que tracten. La programació permet arribar a tots els cicles educatius des d’infantil fins a batxillerat, i gràcies a una guia didàctica que els acompanya, els centres  poden treballar-los posteriorment des del punt de vista pedagògic.