Pàgines

dissabte, 23 d’abril del 2011

COMENCEM LA UNITAT DIDÀCTICA DE LA BICICLETA



El departament d´E. Fídica ha preparat una unitat didàctica de bicicleta molt interessant per aquest curs.



Hem començat aquest dimarts dia 12 d´abril amb la visita de Miguel Penades, professional de la mecànica de la bici.


L´alumnat de 3r cicle gaudí d´una sessió pràctica de situacions en que es poden trobar quan van en bici, com pot ser: una punxada, canvi de roda, utilització de parxes, unfladors....i un grapat de coses pràctiques i útils.


Miguel també va tractar el tema de la seguretat vial , recalcan la importància de la utilització del casc i respete a les senyals i normes de circulació. L´alumnat va tindre l´oportunitat de veure com quedá un casc després d´un accident d´un ciclista.


Aquesta xarrada-práctica, es va repetir el divendres dia 15 per la resta del cicle.

Des d´ací volem agraïr a Miguel l´ajuda prestada desinteressadament. La seua visita va ser molt productiva. Gracies!


Quan tornem de vacances de pasqua continuarem amb la unitat de bicicleta i contarem amb un parc de circulació vial per a bicicletes cedit per la DGT.


Mariate i tudi


dimecres, 20 d’abril del 2011

MÉS FOTOS DE LA TROBADA






Ací tenim totes les fotos de la jornada


Esperem que vos agraden, hi han algunes molt divertides!!





Les professores d´E. Física

HISTÒRIA EXEMPLAR I SENZILLA DE L'ILLA DE PASQUA

Hola mamà, saps què?
Què passa, LLúcia?
Hui al col·legi m'han contat una història increïble.
Tan increïble és? De què tracta eixa història?
Mamà, és d'una illa que està a l'Oceà Pacífic i, sens dubte, el que va ocórrer allí, ens podria passar a tots si no ens n'adonem que hem de tindre cura amb el planeta.
Què interessant Llúcia, segueix, segueix…
Bé, doncs es tracta de l'Illa de Pasqua, l'has sentit anomenar tu, mamà?
Clar que sí filla, és la que té unes estàtues molt grans que miren al mar i diuen que les van fer uns extraterrestres, no?
Bo sí, eixa és una altra versió de la història però a nosaltres ens han contat una un poc més interessant, te la conte?
Sí, si, comença que estic molt intrigada.

Comença així:

L'illa de Pasqua o “Rapa Nui” significa o , es troba a l'Oceà Pacífic, entre Xile i Tahití i té al voltant de 388 km. quadrats. És molt xicoteta però no obstant això és un exemple clar del que podria passar-li al nostre planeta. Doncs, pareix ser que allí vivien unes persones que formaven pobles o tribus: els Rapanui. Tenien recursos per a viure molt bé, cultius, caça, vegetació abundant,…. Però aquestos habitants es dedicaren a construir unes grans figures de pedra anomenades ELS MOAIS, que simbolitzaven les icones de la seua religió.

Per a poder transportar aquestos gegants als altars de cada tribu, no tenien altra opció que talar els arbres per a fer una mena de carros de corró (carretó, cilindre) i degut a tanta obsessió, es va produir, segons investigacions actuals, la gran desforestació que, junt a l'augment desmesurat de la població, va portar a una situació de guerres entre les tribus amb la destrucció dels altars cerimonials i l'abandonament de les canteres on es feien ELS MOA



ES UN AVÍS PER AL MÓN ACTUAL, MAMÀ.
HEM DE LLUITAR PERQUÈ NO ENS PASSE EL MATEIX A LA NOSTRA TERRA.


Els natius van haver de començar a viure a les coves i, com que era una illa d'on no es podia eixir, igual que el nostre planeta, a poc a poc van veure reduïts els seus recursos alimentaris i, fins i tot, es diu que van arribar al canibalisme.

Estudis botànics que es realitzaren al segle XX de les plantes que hi ha ara a l'illa de Pasqua, han inventariat tan sols 48 espècies autòctones, encara que, s'ha demostrat, que Pasqua no va ser una terra estèril sinó un bosc subtropical d'arbres alts i arbustos llenyosos.

Thomas Malthus en “El ensayo sobre el principio de la población”, va afirmar que la capacitat del creixement de la població, és molt més gran que la capacitat de la terra per a produir aliments per a l'home.
 Saps mamà el que més va espantar els primers exploradors de l'illa de Pasqua, que van veure la misèria i les guerres que estaven produint-se?
Doncs, va ser l'evidència de què una societat que, alguna vegada va ser pròspera, a poc a poc estava desapareixent, degut tot a la crisi mediambiental que ells mateix havien provocat. Per tota l'illa hi havien més de 600 estàtues de pedra, amb altures fins a 22 metres, i moltes que no es van arribar a acabar, les quals van deixar a les canteres degut a la completa desforestació de l'illa. Sense arbres, amb problemes d'erosió i sense canoes per a poder pescar, els rapanui estaven atrapats en eixe lloc tan remot.

EL DESTÍ DE L'ILLA DE PÀSQUA TÉ TAMBÉ IMPLICACIONS MÉS PROFUNDES.
COM L'ILLA DE PASQUA, LA TERRA TÉ RECURSOS MOLT LIMITATS PER MANTINDRE LA SOCIETAT HUMANA I SUPORTAR LES SEUES EXIGÈNCIES.
COM ELS HABITANTS DE L'ILLA, LA POBLACIÓ HUMANA NO TE MITJOS D'ESCAP.

Quina història més exemplar, Llúcia.
Sí mamà, per això hem de prendre consciència de totes les coses bones que podem fer per la nostra terra i cridar molt fort:


¡ VALOREM EL QUE TENIM !
- CUIDEM EL PLANETA -


Perquè és l'únic que ens dona de menjar i les conseqüències de fer malbé el medi ambient ens afecte, als nostres fills, als nostres néts i el futur dels nous éssers vius. darrere.


COMISSIÓ MEDI AMBIENT AMPA

dijous, 14 d’abril del 2011

TROBADA DE EDUCACIÓ FÍSICA A ONTINYENT


-El passat divendres 1 d’abril, 300 alumnes de 6é de primària, de 10 escoles de primària de La Vall d’Albaida i La Costera, varen participar en la trobada d’Educació Física al poliesportiu d’Ontinyent.




- La capital de La Vall Blanca va acollir la IV Torbada de Jocs pre-esportius. La jornada estigué organitzada pel professorat d’Educació Física de les escoles d’infantil i primària Rafael Juan Vidal, Martínez Valls i La Concepció d’Ontinyent; Isabel la Catòlica i Sanchis Guarner de l’Olleria; Doctor Esplugues de Montaverner; Verge del Remei de Castelló de Rugat; Doctor Borràs d’Alfarrassí; Elies Tormo d’Albaida i Pare Moreno de Moixent.


cementeri

- La jornada va ser molt intensa. De matí els xiquets i xiquetes varen practicar 10 jocs pre-esportius que havien aprés a la seua escola. Els jocs es duien a cap en enfrontament variats entre 20 grups, formats per 15 alumnes cadascun dels quals solament 1 o 2 xiquets eren de la mateixa escola.


dansa grupal


- De vesprada es realitzaren activitats més relaxades al pavelló d’esports: una dansa grupal, una dansa de percussió corporal, un mosaic i finalment l’entrega d’un diploma per a cada escola.



- Un any més la jornada ha estat tot un èxit perquè l’organització funcionà a la perfecció i els xiquets i xiquetes varen tenir l’oportunitat de compartir una experiència molt enriquidora.

percussió corporal


Els mestres que organitzen la trobada es lamenten que la conselleria d’educació haja eliminat els seminaris en horari escolar perquè este tipus d’activitats són molt enriquidores per a l’alumnat.

I tots junts ens acomiadem. Ho hem passat xaxi piruli!!!


JORNADES CULTURALS ABRIL 2011


L’escola té la màgia de transformar-se en una caixa repleta de sorpreses. Sentiments, desitjos, somnis o fantasies brollen en un esdevenir i és conver-teix en un món ple d’il·lusions.
Les notes musicals i dolces melodies, la dramatització de textos, les llargues passejades pel poble, les arriscades aventures per la biblioteca, les sessions de cinema, la pràctica esportiva, la xerrada de l’escriptor... ompliran les sòlides parets del centre i ocuparan amablement els espais que deixaran les lliçons, els controls, els exàmens, els exercicis, els problemes matemàtics... Obrim les finestres i albirem totes les possibilitats de conjugar l’oci i l’esforç, el lleure i el treball. Ara és l’hora de gaudir, d’alçar el teló imaginari, o no tan imaginari, i expressar d’una forma lliure i espontània els batecs de l’emoció. Intentem convertint-nos en personatges imaginaris de cadascuna de les obres teatrals, trobem en el treball col·lectiu l’expressió exacta, fem de la comunicació intel·ligent la participació, la col·laboració, l’organització...




D’aquesta caixa màgica, d’aquest brollador de fantasia, d’aquesta escola nostra comencen a sortir somriures, jocs, esmorzars, alegries, carassetes, cançons... i ben fort als quatre vents podem cridar, pregonem i que s’entere tothom: “Ací estan, les jornades culturals del CEIP Martínez Valls”




Abril, 2011