Pàgines

dimarts, 10 de novembre del 2009

LA NOSTRA SETMANA GASTRONÒMICA






Per Tots Sants castanyes,
per Nadal torrons,
a la Pasqua mona i
tot l’any bombons…

Les cançons de la Castanyada ens acompanyen a cada canvi de classe, donem la benvinguda a la tardor, ara sí ja ens hem acomiadat del calorós estiu i… l’estora de fulles grogues al pati, l’aire fresc que ens acarona les galtes i les sirenes de la fira allà al fons, ens ho fan sentir…Tardor de 2009 ja ets amb nosaltres.

Per acabar d’acomodar-nos a aquesta bonica estació tan sols ens faltava treballar la gastronomia que l’acompanya i així que, quasi sense adonar-nos al llarg de la Setmana al CEIP Martínez Valls els cicles hem dedicat un espai de la programació per fer-hi lloança als aliments típics que ens visiten a la tardor.


Al cicle d’Infantil hem esmorzat fogasses, hem torrat carabasses al forn de la cuina de l’escola i hem portat castanyes, magranes, mandarines i bellotes, ametlles i nous.

Al 1r cicle hem pastat; farina, sucre, oli, hem barrejat i a coure al forn ho hem portat.

Al 2n cicle ha vingut un afamat cuiner i el dia del gust hem treballat, ens ha fet provar diferents sabors, salat, dolç, amarg, àcid… sabors estranys i diferents, què carasses que feiem!!! I què divertit ens ha semblat!!






I el 3r cicle ha realitzat un esmorzar cardiosaludable, l’Associació ANCA i el psicòleg Fermín Ferrero ens han parlat de la importància de tenir uns hàbits saludables correctes.


Així que aquesta 1a setmana del mes de novembre ha estat la setmana de l’alimentació. Dia del Gust, fruits secs, fogasses… fins el proper any.