Pàgines

dilluns, 31 de març del 2014

PREMI SAMBORI 2014




PREMI SAMBORI 2014

OTOS DIUMENGE 6 D’ABRIL

El lliurament del XVIé premi sambori de llengua i literatura en valencià de la nostra comarca serà el proper diumenge 6 d’abril a Otos. Durant el matí podrem gaudir de diferents activitats per acabar amb el lliurament dels guardons i una actuació de Dani Miquel.


Animem a tota la comunitat educativa 
a la participació en l’acte!!!!!





dijous, 27 de març del 2014

La festa dels Pirates al menjador

El dia 3 d'abril celebrem al menjador la festa "Els Pirates", per favor doneu-li al xiquets que vinguen eixe dia a dinar un mocador per al cap, la resta del vestuari la donarem al menjador.
Ací us deixem el menú.


ELS CONTES DE SISÉ 2


La xiqueta que tenia por a la pluja


Paola, una xiqueta molt inquieta, creia que el món s'acabaria quan ploguera. Una vesprada quan aquesta tenia 5 anys, va veure que al cel hi havia un núvol gegantí que tapava tota la ciutat, aquesta no sabia el que estava passant i a les noticies deien que solament era una pluja i que no tenia res de perill, aquesta es ficà nerviosa perquè no va creure el que deien els meteoròlegs. Com que volia descobrir com seria el fi del món, s'esperà fins a que ploguera, encara que tenia molta por. Començà a ploure i Paola va veure que es tragava a tota la ciutat i a totes les persones, era un forat que et traslladava a un món nou i diferent, anomenat Luhlaims. Aquest lloc estava ple de persones amb 10 ulls i amb 20.

Tots estaven esglaiats, quan de colp i volta senten una veu que crida amb el nom de Paola. Era la mare d'aquesta que la cridava amb tots els seus anims per despertar-la i contar-li el temps que havia estat desperta fins que en un momet determinat caigué rodona.

Quan s'alça del sofà vegue que esava ploguent i que no estava afectant a ningú i sobretot no estava en ningún lloc extrany, però els conta als seus pares l'aventura que havia passat per la seva ment la nit anterior.

Des d'aquell dia Paola ja no te por de res, ha venscut els temors gràcies als seus somnis.


Miriam Revert

HAPPY - 6th PRIMARY STUDENTS


Per escoltar i visualitzar millor el video, primer polsa el botó de pausa del reproductor de Radio Love Live New York

dimarts, 25 de març del 2014

ELS CONTES DE SISÉ 3

AÇÒ SI QUE ÉS UNA VIDA COMPLICADA

Miquel un xiquet de 7 anys i dos mesos s’encontrava a la consulta del metge perquè tenia mal a la part dels ronyons, quan li va tocar el torn va entrar i li va explicar al pediatra els seus dolors, el pediatra un poc espantat, li va manar que es fera una radiografia i després va parlar en veu baixa amb la mare.
Aquella nit Miquel no podia dormir, així que va anar a l'habitació dels seus pares i va veure a sa mare plorar. Al dia següent van anar a l’hospital per a fer la radiografia i la radiòloga, el va manar corrent a urgències, al cap d’uns minuts es trobava ingressat en una sala, ell estranyat li va preguntar a sa mare que li passava i ella pensativa li ho va explicar. Tenia un càncer al renyó esquerre, van passar uns mesos en que Miquel i la seva família no pegaven ull sobretot ell no podia ni menejar-se del seu mal. Així va passar quasi un any.
Fins que un dia el metge li va donar la major notícia que podia haver-li donat mai, aquell càncer havia desaparegut.

Han passat 20 anys des que allò va ocórrer i actualment ell treballa de empresari, té una empresa molt prestigiosa, aquell càncer podia tornar en qualsevol moment, però ell no vivia el passat ni el futur ell vivia el present i sempre buscava la part positiva de les coses.       

         Marina Ruiz                     

divendres, 21 de març del 2014

Va de mestres


No fa massa, les Mestres em van dur l’aula de teatre. Allí estava una dona que li deien Pilar i un xic que li deien Jose Maria. Em parlaven de música, i tocava un instrument. Ah! Si! Deien alguna cosa de l’home de l’escola i d’un altre del parc mestre Ferrero. Eixa vesprada ho vaig passar molt bé.


Al cap d’uns dies la mestra em va contar que per la vesprada compartiria el temps amb els xiquets i xiquetes de les altres classes, estaria en ella i altra mestra. Jo estava un poc nerviosa. Un cercle de color, que és un collar i porta el meu nom. Les mestres entren a classe i diuen el color. Jo m’alce i done la ma als del mateix color que jo i me’n vaig... O no! Hui he estat a la meua classe.



Quina sorpresa el primer dia! Estàvem tots i totes junts: 3, 4 i 5 anys... Això si tots amb el mateix color:)  A moltes només les coneixia de vore-les al pati, ara ja són amigues meues. Aquesta activitat la fem tots els dilluns i em dona molta alegria.


Estic aprenent moltes coses, entre elles que no era un home de l’escola, era el músic Martínez Valls, com s’anomena la meua escola. L’altre no era un parc, és el Mestre Ferrero que també és d’ací. Cada dilluns fem una activitat diferent, amb amics i amigues d’altres edats: escolte música, aprenc termes musicals, noves tècniques plàstiques...


Les mestres ho tenen que anotar tot, les escolte parlar i diuen coses com:

“Els xiquets i xiquetes han de ser protagonistes del seu aprenentatge, han d’assumir nous reptes i han d’ajudar-se mútuament per cercar solucions als problemes. Han d’aprendre a compartir i col·laborar; a treballar en equip. El joc és part integral de l’aprenentatge. Els hem de facilitar entorns rics que els permeten viure noves i enriquidores experiències, en les quals puguen manipular, canviar, interpretar, observar, reflexionar...
 
 
Diuen moltes coses més, totes raríssimes... Jo no les entenc però em fa igual: segur que quan siga major ho entendré, i recordaré aquestes vesprades tan divertides.


dimarts, 18 de març del 2014

UN NOU ESPORT AL POBLE.

     Amb motiu de la visita d'uns dels entrenadors del nou esport instaurat al poble, l'handbol, els alumnes de cinquè i jo, decidim conèixer l'esport, així com treballar les seues habilitats. A més a més, donem cabuda a la iniciació esportiva, tant important com oportuna en aquest moment del curs. 




UNITAT DIDÀCTICA:
CONEIXES L'HANDBOL?
Una unitat carregada de valors i aprenentatge, on establim com a principals objectius: la manifestació de l'essència més humana de la persona, la humanitat, i la capacitat d'un grup de persones d'arribar a un acord i lluitar per un mateix objectiu, el treball en equip.
  • La humanitat manifestada a través del respecte als participants i el companyerisme.
  • I el treball en equip com una representació de la vida quotidiana, com la capacitat de saber acatar i prendre decisions pel be comú, de tindre iniciativa, de compartir i aportar; la capacitat d'escoltar i actuar.


Entre les activitats de la mateixa, i com a motiu d'aquesta publicació, a continuació presentem el campionat d'handbol celebrat en aquest segon trimestre pels alumnes de cinquè i amb títol:

"El rei de l'handbol"
Es tracta d'un triangular, on els equips jugaran en diferents torns per aconseguir la victòria


     Entre les diferents situacions que es donen durant el campionat, en primer lloc, destaquem el temps de calfament i concentració, on cada equip es prepara físicament per al posterior esforç i durant el qual, podran planejar estratègies de joc i establir rols d'equip.



   Comença el campionat.
  
   Una vegada ha començat el campionat, els equips disputen mini partits de 5' minuts. L'equip que aconseguisca marcar, obtindrà una victòria i el dret a continuar jugant.

CINQUÈ A







CINQUÈ B





 Acaba el campionat.

  I hora de fer reflexió sobre allò que hem aprés sobre i de l'handbol. Baix la pregunta "què hem après?", donem pas a un assemblea de classe on els alumnes troben l'espai perfecte per a expressar opinions, pensaments i impressions sobre el campionat. Aprenentatge i diversió, tot de la mà. 


Per suposat, la mestra també arriba a conclusions: l'esport, perfecta oportunitat per a la integració, l'eliminació de prejudicis, les relacions socials i el desenvolupament integral de l'alumne.
Entrega de diplomes i foto d'equips.

   I com mostra i agraïment de la seua implicació en el campionat celebrat en Educació Física, la mestra atorga diferents tipus de diplomes en relació als diferents aspectes observats durant el campionat. Així obtenim:

DIPLOMA A L'EQUIP GUANYADOR


 Treball en equip
 Col·laboració

DIPLOMA A L'EQUIP MÉS EQUIP, MÉS UNIT



 Comunicació
Companyerisme

DIPLOMA A L'EQUIP MÉS ENTREGAT


Esforç

DIPLOMA A LA PARTICIPACIÓ

Tolerància

     No obstant, també atorguem diplomes individuals a aquells alumnes que han mostrat un comportament esportiu en tot moment. 

DIPLOMA A L'ESPORTIVITAT I EL JOC NET




  Fins ací la unitat d'handbol. Llavors, no m'agradaria tancar aquesta publicació sense abans expressar-vos alguns pensaments:


"L'esport és una de les millores vies de transmetre els valors humans, solidaritat i humanitat. L'esport rebutja els comportaments discriminatoris. L'esport centra l'atenció en l'objectiu final, deixant a un costat les diferències.
L'esport forma a la persona per a conviure en altres. 
L'esport és vida."



"TOTS PER UN I UN PER A TOTS"

dilluns, 17 de març del 2014

El menjador ha celebrat hui la seua falla 2014

Encara que no hem pogut cremar-la, el menjador com tots els anys, ha plantat la seua falla, hem tingut falleres i fallers, hem disparat la nostra mascletà especial, i per a completar-ho, Mila la nostra cuinera, ens ha fet una bona bunyolada.




El cuiner Salva Hernández ens visita





En el tema de Coneixement del Medi de 6è de Primària sobre l'energia i per aprendre més, fa uns dies ens visitava el gran mestre de cassoles i perols, de foguers i fogons, aquell qui educa els paladars i els sentits més exquisits. Aquest xef de reconeguda trajectòria nacional i internacional,  tan lligat i col·laborador del nostre CEIP Martínez Valls, és Salvador Hernández.
En aquesta visita, Salva, ens ha fet una demostració de canvi de matèria mitjançant l'ús d'energia, tot aplicat a la cuina. Per aquest senzill experiment s'ha utilitzat nata, xocolata en pols, sucre i ampolles de nitrogen. 

Després de batre la  nata, la xocolata i el sucre s'introdueix al recipient on aplicarem el nitrogen, deixant reposar en frigorífic durant un parell d'hores. El nitrogen produeix fred que farà que canvie la situació inicial del producte obtenint l'elaboració d'un  gustós i refrescant postres.
Salva Hernández aprofità la visita per xerrar sobre la importància de la matèria i de la transformació dels productes en la cuina mitjançant l'ús de l'energia.
Gràcies Salva per la teua col·laboració!!