Pàgines

divendres, 29 de novembre del 2013

QUAN SEREM FADRINS, TOTS SEREM IGUALS!


Quina setmana més completa! El dimecres ens venien a visitar els encarregats d’embolar al bou. Ens van explicar com es posen les boles i la corda. Després ho vàrem fer nosaltres.













Ens recitaren l’oració i de seguida....

Quina festa pel pati, tots i totes correguent amb el mocador al coll i la capeta ...


Tots, tots no. Hi ha qui ho mirava des de la grada.

Ja fa uns dies que Desi i Eli ens han fet ballar a classe. Ho solen fer. Elles ens donen música. Aquestes sessions no han estat com totes, ballàvem el tradicional ball dels cabets! Carasses, titelles, música... I per fi  hui divendres han vingut les mares i pares. Teníem festa!




Molt puntuals les mares, desprès d’haver estat assajant durant molts dies ens han visitat i s’han vestit davant de nosaltres. Ens han deixat posar-se el cabet. Després hem eixit al pati i ens han ballat. Manduca es el personatge més reclamat pels xiquets i xiquetes, també és el més actual i no forma part del ball tradicional.



El fi de festa ha estat amb els nostre cabet “El bou”. Gràcies als xiquets i xiquetes majors per portar-lo.



dimecres, 27 de novembre del 2013

EL BOU VISITA L'ESCOLA

Aquesta vesprada els portadors del bou ens han visitat per explicar-nos com s'embolen els bous. Els xiquets i xiquetes han esperat cantant "La xata merenguera" i tot seguit han vist de primera com són les cordes que s'utilitzen, han tocat les boles que es posen a les banyes i han pogut veure en directe l'embolada. 


Xiquets i xiquetes han estat amb els ulls ben oberts, atents a tot el que els han explicat els experts per no perdre detall de com és la festa del bou. 

Al final, com no, els alumnes han corregut davant i darrere del bou, obrint boca per al proper cap de setmana.


divendres, 22 de novembre del 2013

MARIA CASTANYA


Hui li ha tocat a ella!  És una de les dones més celebres als aularis d’infantil. Porta tota la tardor fent “bolos” i és clar, no podia faltar a la nostra escola. Ella és “La Castanyera”



Durant molts anys ha estat la dona més preocupada per donar a menjar als xiquets i xiquetes fruita de la tardor... Fa tants i tants anys que de vegades alguna persona més major recorda i diu: Ai mare! Si això és del temps de Maria Castanya!



Valenta la Castanyera, també coneguda com Maria Castanya. Ja al 1386 va encapçalar una revolta contra el bisbe de Lugo. Aquest havia pujat els impostos, cosa que a ella no li pareixia bé. Va estar empresonada amb els seus dos fills i la van obligar a donar tots els seus bens a l’església: terres i diners.



Des d’aleshores fins ara, es preocupa del berenar dels xiquets i xiquetes per això tots els anys l’esperem vestida com ella, de Castanyera! Ella es mereix una festa, una festa de tardor, per això aquesta vesprada ha estat plena de cançons, balls, rises, fotos, històries, davantals, roses, mocadors, castanyes, fruits de tardor...



CONCURS DE CARTELLS

El dimecres 20 de novembre va tindre lloc l’entrega de premis del  segon   concurs de cartells, que va dur a terme  l’alumnat de dibuix i pintura, per a eleccions a consell  escolar , per part de l’estament pares/mares.
Vàrem  passar una estona d’allò més agradable, amb tots els participants.

La presidenta del AMPA, Ana Torras, encarregada de la organització. La professora de l’activitat extraescolar, Cristina García, encarregada de la realització, i Tudi Mollà , com a directora del centre, van assistir a l’acte.


La guanyadora del concurs..................JULIA  MORALES de 3r de primària
Finalistes..............................PABLO SIMÓ   de 6é de primària  i   ELSA VALLS  de  5é de primària   


             JULIA  MORALES






                                                       PABLO  SIMÓ
   
                                                               ELSA  VALLS





                                                                     ENHORABONA!!!

dijous, 21 de novembre del 2013

ANEM AL CINEMA!!


Un any més l'alumnat de la nostra escola ha pogut gaudir del cinema en valencià. Enguany Escola Valenciana ens ha preparat la pel·lícula "Gru 2. El meu dolent preferit". 
El dimecres 20 de novembre va ser l'alumnat d'infantil i el dijous 21 el de primària els que ens hem acostat fins el Centre Comercial "El teler" per visionar aquest film. 
Xiquets i xiquetes ho han passat d'allò més bé, han eixit de les sales encantats, demostrant una vegada més el seu saber estar i hem reivindicat amb aquest acte simbòlic la necessitat de poder veure més cinema en valencià.




dimecres, 20 de novembre del 2013

UN ANY SENSE TU, REGINA.

Segur que allà on estàs, posaràs Pau i tranquil·litat.
A xiquets, xiquetes i companys ens tenies al teu voltant
i atrapats amb la teua alegria, amistat, i solidaritat.

SEMPRE ET RECORDAREM


diumenge, 10 de novembre del 2013

El que sembres colliràs!

Una de les activitats més enriquidores amb les que ens trobem a l’escola és “L’hort escolar”. Mitjançant aquesta activitat potenciem un ensenyament–aprenentatge actiu i participatiu, aprenem a compartir i afavorim les feines i responsabilitats de grup, a més de potenciar i establir relacions entre el medi i la nostra tasca diària.
 
Aquesta setmana els i les xiquetes de tres anys han volgut començar  amb aquest projecte. Són les noves llavoretes del Martínez Valls i quina millor forma de començar-lo que plantant als cossiols de l’entrada: julivert, herbassana, cilantre i rúcula.
  
Els i les xiquetes de 4 anys hem tingut sorpresa. Aquesta setmana hem eixit al periòdic "levante", a la secció aula. El text a peu de foto resava així:

 Els olivers del CEIP Martínez Valls d'Ontiyent: A la nostra escola hi ha més de 30 arbres catalogats. Tenim un jardí d'oliveres i un hort escolar que compartim amb els alumnes de Primària. A la nostra parcel.la tenim una olivera. Hui ha estat un dia molt especial, els i les xiquetes d'infantil hem anat a fer olives. Per la vesprada vingueren uns senyors majors del poble i ens van dir com teníem que adobar-les: sajolida, pebrella, llima, sal i aigua. Primer les hem xafades amb una pedra. Després ho hem posat tot dins de la garrafa. Ara hem de canviar l'aigua i esperar. Prompte les durem a casa per a fer-se una bona amanida. Aulari d'Infantil del CEIP Martínez Valls LA VALL D'ALBAIDA.

Aquestes activitats suposen un temps de preparació per part de les mestres dins i fora de l'horari escolar però no sols l'esforç és nostre: sense la col.laboració de les famílies, de vosaltres, res d'açò  seria possible. Gràcies Miquel! Una forta abraçada a la familia de Pilar. 
Prompte aniran els de cinc anys a plantar... Ja vos ho contem!