Pàgines

dijous, 17 de juny del 2010

LA IMATGE DEL NOSTRE CARRER


Fins ara el nostre carrer estava orfe, orfe d'una imatge amb la què associar al nom. JOSÉ IRANZO PRESENCIA, és el personatge al qui esta dedicat el carrer on està situat el nostre col·legi. Fins ara no teníem cap rostre amb el que identificar-lo, si què coneixíem algunes dades biogràfiques on hem pogut conèixer a un desconegut polític ontinyentí que milita i dirigix diversos partits liberals, arribant a formar part i presidir diverses institucions importants a tot l'estat, fins a ser elegit diputat i senador a Madrid. Gràcies a les seues gestions, va fer possible al nostre poble l'arribada del telègraf i importants subvencions per a la construcció de la nova estació del tren i per a la reconstrucció del campanar de Santa Maria. Gràcies a la família Iranzo, a partir d'ara el nostre carrer ja té un rostre.

Si voleu descobrir i conèixer més ontinyentins il·lustres i universals, qui són i que van fer, ara teniu l'oportunitat d'acudir a l'exposició organitzada per l'associació LA NOSTRA TERRA anomenada "ELS IL·LUSTRES OBLIDATS I DESCONEGUTS D'ONTINYENT" que romandrà oberta fins al 27 de juny al Centre Cultural Caixa Ontinyent. Vos sorprendrà.

Teniu una resenya biogràfica en pdf de JOSÉ IRANZO i de MARTÍNEZ VALLS clicant damunt de les imatges de la dreta, el nom del nostre carrer i el nom del nostre col·legi. Baix del text per si teniu un poc de curiositat, deixe un vincle a les fitxes personals del Congrés i del Senat.

Fitxa del Congrés dels Diputats - Eleccions: 34. Elecciones 21.8.1881

Fitxa del Congrés dels Diputats - Eleccions: 36. Elecciones 4.4.1886

Fitxa del Senat

EDUCACIÓ VIAL



UN DIA D'EDUCACIÓ VIAL
Per a mi ha sigut una activitat molt divertida, perquè ens han ensenyat cosesnoves d'educació vial.

El primer dia va vindre Raül que ens va ensenyar coses com anar per la vorera. El segon dia va vindre el mateix policia i ens va ensenyar coses del semàfor. El tercer dia va vindre Rafa i ens va ensenyar quin tipus de carreteres i autovies hi ha. L'endemà van aprendre a anar amn bici per la ciutat. Finalment, l'últim dia vam exir al carrer a multar a la gent que incumpleia les normes, on tots el xiquets van participar.

Va ser molt divertit!

Àngel Barberà. 4t B


UNA SETMANA INOLBIDABLE
Aquesta setmanaq ha sigut inolbidable. Hem conegut als policies Raül, Rafa i Eduardo. Hem acabat el llibre de coneixement, valencià... Hem canviat les taules amb forma de U i quatre al mig. Hem ficat multes. Aquest curs puc dir que m'ho he passat bé.

David Jordà. 4t A


UN DIA AMB LA POLICIA
Aquesta setmana han vingut dos policies Raül i Rafa. Ens han ensenyat educació vial. Hui divendres hem fet grups i hem anat amb Evaristo, un policia municipal, a posar multes. Jo he ficat una multa a un cotxe que estava aparcat en doble fila. He escrit el dia, l'hora, la matrícula i la marca. Després he signat i li ho he donat. Ha sigut la meua primera multa!!

Nuria Albert 4t A


UN DIA D'EDUCACIÓ VIAL
El divendres 11 de juny tres policies van vindre a la nostra classe i ens van ensenyar moltes coses com els senyals, els semàfors i moltes coses més. També ens van dir que aniríem a ficar multes i així vam fer. El nostre grup van ficar una multa a un home que havia aparcat en doble fila i a dos per no portar cinturó de seguretat.
Va ser una experiència inolvidable i espere que l'any que ve els de quart s'ho passen igual de bé que nosaltres i que aprenguen tantes coses ho fet nosaltres.